Potentie, maar niet waargemaakt

LezenmetNikki 01 januari 2026
Gelezen van 23 tot en met 26 juni 2025. Alle ingrediënten voor een goede Young Adult waren aanwezig.

Afgelopen kerst won ik Six more months of June bij @blossombooks en ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen. Echter, ik had wel voor ogen dat ik dit boek in juni wilde gaan lezen. De flaptekst sprak mij ontzettend aan en ik moest direct denken aan verschillende films waarin de populaire jongen valt voor het ‘onopvallende’ meisje en haar beschermt tegenover zijn ‘vrienden’. Aan de hand van de omslag, de flaptekst en de opzet van het verhaal had ik een heerlijk boek verwacht, waarin de hoofdpersonages langzaam maar zeker voor elkaar zouden vallen. Helaas werden mijn verwachtingen niet waar gemaakt.

Het verhaal leest vlot en er zitten zeker elementen in het boek met potentie, maar de klik tussen Six more months of June en mij bleef uit. Ik miste de chemie tussen Caplan en Mina en ik begreep niet goed hoe Caplan plots tot het inzicht kwam dat hij verliefd was op Mina. Ik vond hun relatie van begin tot eind aanvoelen als een vriendschap. Ook zou Mina flink gepest zijn in het verleden, maar daar merk ik eerlijk gezegd niet heel veel van. Ze hoort namelijk plots bij de vriendengroep van Caplan doordat een vriend van hem wel interesse in haar krijgt. Verschillende heftige gebeurtenissen uit het verleden worden aangehaald, maar ook deze weten mij niet echt te raken, omdat het aan de lezer wordt medegedeeld in plaats van dat het door de personages op dat moment wordt meegemaakt. Ik vond Six more months of June zeker vermakelijk, maar ik vind wel dat het veel beter had kunnen zijn. De potentie is mijns inziens niet helemaal waargemaakt.

Ik raad dit boek aan als je:
Zin hebt in een boek dat vlot leest.

Ik raad dit boek af als je:
Zin hebt in een boek waarin de liefde langzaam opbloeit, maar duidelijk in de lucht hangt.

Meer recensies van LezenmetNikki