Chaos, gebroken hart en familieperikelen

LezenmetNikki 01 januari 2026
Gelezen van 24 februari tot en met 5 maart. Een feelgood met de nodige beslommeringen van een niet-compleet huishouden met verschillende karakters én de liefde. Altijd de liefde of het gebrek daaraan.

Neem een vrouw met een ex-partner die ervandoor is gegaan met een schoolpleinmoeder, een puber die wordt gepest, een hond die bijt, een huis dat op instorten staat en twee oude mannen die elkaar de tent uit vechten en je hebt gegarandeerd een turbulente gezinssituatie. Hoewel er geen grote gebeurtenissen plaatsvinden in het boek, gebeurt er wat mij betreft genoeg om het verhaal interessant te houden. Het verhaal had net zo goed dat van jezelf of van je buurvrouw kunnen zijn en dat maakt dat je je echt kunt verplaatsen in de gevoelens en gedachten van de personages. De gehele situatie met de ex-man van Lila was een groot frustratiepuntje, want waar haalt hij het vandaan om nog bepaalde wensen te hebben? Daarentegen zorgt de situatie tussen de stiefvader en vader van Lila weer voor hilarische momenten, zodat je frustratie over haar ex minder wordt.

Ik raad dit boek aan als je:

Houdt van alledaagse verhalen over gebeurtenissen die je zelf ook prima zou kunnen maken.

Ik raad dit boek af als je:
Niet houdt van boeken die rustig voortkabbelen.

Meer recensies van LezenmetNikki