Advertentie

Het is heerlijk gemakkelijk om eboeken te lezen, maar het grote nadeel is dat je de mooie cover mist. Zoals die van De stilte van de witte stad. In de boekhandel toch even het boek opgepakt en daar genoten van de mooie verpakking.
Het is even wennen om het boek ten volle te leren appreciëren doordat er eerst een soort rondleiding wordt gegeven door de straten en gebouwen in detail te beschrijven. Voor wie bekend is met de omgeving misschien een meerwaarde, voor wie dat niet is, overbodige informatie.
De hoofpersonages, waarvan de indruk gegeven wordt dat er eentje zo goed als dood is, hebben incubatie tijd nodig om tot hun recht te komen. Pas na het eerste deel van het boek doorworsteld te hebben, komt het écht goed op gang. De gewenning aan de soms moeilijke namen en de plaatsbeschrijvingen zijn gelukt en dan begint het genieten van een spannend, apart boek. De vragen die worden opgeroepen worden omzeild door twists in het verhaal waardoor je vergeet wat je vraag was. Tot het moment dat er duidelijkheid komt en dan pas krijg je antwoorden.
Dat de opvolgers van De stilte van de witte stad al klaar staan, is alvast een goede zaak.

Reacties op: Spaanse steden

1652
De stilte van de witte stad - Eva García Sáenz de Urturi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners