Ontroerend, emotioneel, hartverwarmend met een vleugje humor
Door veel lovende recensies waren mijn verwachtingen wel erg hoog voor dit boek. Ik zal je vertellen; ik ben zeker niet teleurgesteld!
De spanning is vanaf de eerste pagina al meteen voelbaar. Het boek begint meteen met actie, waardoor je interesse direct wordt gewekt en je wilt door blijven lezen. Het plot zit ontzettend goed in elkaar. Het deed mij ook wel een beetje denken aan andere boeken, maar toch was het vernieuwend en verassend.
Rima Orie is een auteur uit ons eigenbodem dit is ook wat meteen het boek heel speciaal maakt. Het is één van de beste geschreven Nederlandstalige boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Elke personage weet ze heel duidelijk uit te werken en de karakterontwikkeling door het boek goed weten op te bouwen. De evolutie die deze personages doorstaan maakt het boek nog spannender. Dit geldt ook voor de worldbuilding. Door haar beeldende schrijfwijze ruik je nog net niet de natuur, maar je ziet alles voor je.
Ik kan zelf ook Hindustaans en ik vond het heel vermakelijk om Hindustaanse woorden hierin terug te lezen. De vibe en het gevoel van het Hindustaanse/Surinaamse cultuur is zeker merkbaar.
Wat mij echt aansprak aan dit verhaal is dat het niet net als vergelijkbare boeken de nadruk wordt gelegd op liefdeselementen. De auteur heeft zo'n prachtig verhaal weten te creëren dat je het niet eens mist. Mijn complimenten!
Het einde smaakt echt naar meer en ik ben heel benieuwd of er een vervolg komt. Zeker een aanrader als je zin hebt in een spannend boek die heel goed in elkaar zit. Die zowel ontroerend, emotioneel, hartverwarmend en ook een vleugje humor heeft.