Beste tot nu toe
En toen was er weer een deel uit de Gina Harte serie van Carla Kovach voorbij. Ik zit momenteel weer in een enorme reading slump en eigenlijk het enige wat ik leuk vond om te lezen afgelopen tijd, was Carla Kovach. Helaas moesten er ook wat andere boeken tussendoor, maar hey, ik kon in ieder geval ergens nog een beetje in doorlezen zonder er tegenop te kijken of het voor me uit te schuiven. En nu is hij uit... Ik ben heel erg benieuwd of ik nu opnieuw in een gat ga vallen of toch blijf lezen.
Dit was alweer deel 7 in de serie en inmiddels hoef ik dus niet meer zoveel te delen over de schrijfstijl. Dat het lekker wegleest, pakkend is en de boeken je het gevoel geven door een verhaal te vliegen, is nu wel een keer duidelijk denk ik.
Maar dit verhaal, hert was... anders... Het was aangrijpender en verrassender dan ik dacht. Gina haar persoonlijke verhaallijn wordt in dit boek meegenomen in het verhaal van de dader. Een dader die tevens een slachtoffer van iets verschrikkelijks lijkt te zijn. In stukjes lees je vanuit de dader(s) en slachtoffer(s) wat er gebeurd is, zonder dat er teveel wordt weggegeven.
Ik kan niet teveel weggeven, maar dit verhaal heeft me echt geraakt. De dader is niet alleen dader, maar ook slachtoffer, en daarmee vervagen de grenzen tussen goed en slecht. Daar komt bij dat Gina persoonlijk betrokken raakt bij het verhaal, doordat de dader dingen van haar lijkt te weten die niemand weet. het is alsof Gina de dader al kent, zonder diegene echt te kennen. Dat maakt dit verhaal persoonlijker en heftiger dan de vorige verhalen. Ja, Gina had al een wankele mentale toestand, maar in dit boek krijgt dat een andere wending en het is mooi om te zien hoe Gina alles oppakt en hoe ze leert om de mensen om haar heen nu toch een beetje te vertrouwen.
"Ik kijk. Ik wacht. Ik kom eraan." Het moment dat deze zinnetjes voorbij kwamen, kreeg ik kippenvel. Kippenvel overal. Het gevoel dat deze paar zinnen je geeft is zo beklemmend en beangstigend... Dat in combinatie met Halloween, de verhalen die rondgaan, de doodskist-moorden en de rare perspectieven, maakt dat dit verhaal je bij blijft en je precies het gevoel geven wat Carla Kovach probeert te creëeren met haar verhaal.
Ik ben geraakt. Ik snap zo ontzettend goed hoe het moet zijn om iets verschrikkelijks mee te maken, je hele leven te verliezen, niemand te hebben die ingrijpt of iets doet, en dan daarna te moeten leven alsof er niks is gebeurd. De daders krijgen een gezin, een baan, een toekomst, terwijl jij vanbinnen al gestorven bent. Ik kan zo goed begrijpen dat de dader wraak heeft genomen en eigenlijk alles aan de grote klok heeft gehangen. Eindelijk en stem heeft gebruikt.
De dader kwam voor mij volledig uit het niets. Achteraf had ik het misschien kunnen weten, maar ik was zo aan het puzzelen, dat ik het complete plaatje misschien niet meer zag en dat heeft me dus volledig verrast.
Dit hele verhaal was beter dan de eerste 6 delen bij elkaar. Ik was dol op het eerste deel en elk deel daarna had ook een goed verhaal en zat goed in elkaar, maar vooral vanwege het verhaal van Gina Harte.. En nu was het verhaal van de dader zelf ook heel erg interessant en pakkend. En dat was voor mij nieuw. het voelde alsof alle elementen van een goede thriller in dit boek zaten.
Ik kan ook echt niks anders dat dit boek 5 sterren geven. Ik hoop echt dat de boeken zo goed blijven als dat hij deze keer was, want ik ben opnieuw helemaal fan geworden!
~ Live Your Life Reading
~ Live Your Life Reading