Advertentie

In Gevallen Dromen maken we kennis met Corey Callahan en Adam Hartley. Sarina Bowen verteld dit verhaal vanuit Corey’s zowel Hartley’s perspectief. De schrijfstijl is heel prettig omdat je van beide personages een kijkje in het hoofd krijgt. Daarbij weet Bowen de emoties goed over te dragen op de lezer.
Bij een Romance is meestal een hoog aantal erotische scenes aanwezig. Bij dit boek niet wat ook wel verfrissend is. Er wordt in dit boek echt ingezoomd op de relatie die wordt opgebouwd tussen twee mensen die “gebroken” zijn op hun eigen manier.
Corey is door een ongeluk tijdens haar ijshockey wedstrijd gewond geraakt en heeft hier een lage dwarslaesie aan over gehouden.
Haar benen kan ze dus niet meer voelen en gebruiken. IJshockey was haar echte passie en het gemis hier van en de handicap die ze nu heeft maken alles totaal anders.
Hartley is een ijshockey speler op Harkness, maar heeft door zijn eigen stomme schuld zijn been op 2 plaatsen gebroken.
Hierdoor woont hij tegenover Corey in een studentenhuis. Doordat ze beide niet veel kunnen doen wegens de immobiliteit krijgen ze contact.
De klik van vriendschap is meteen aanwezig, alleen is er vanuit Corey al meer. Dit onderdrukt ze, maar naar mate ze hem beter leert kennen gaat ze hem steeds leuker vinden.
Het verhaal is vrij recht toe recht aan, alleen de emotionele banden die worden gevormd zijn zo mooi en goed uitgewerkt dat je van begin tot eind door moet lezen. Corey en Hartley leren door elkaar beter te leren kennen een andere kant van zichzelf kennen.
De seksuele scenes die in het boek aanwezig zijn, zijn kort maar krachtig uitgewerkt. Omdat Corey natuurlijk der benen niet voelt is het intiem zijn voor haar anders. Sinds ze met Hartley op een vreemde avond intieme handelingen heeft verricht veranderd voor haar alles.
In het boek zijn ook een aantal andere personages aanwezig, zoals Dana en de jongens van het ijshockey team en later ook een waterpolo tube team. Deze personages blijven vrij oppervlakkig wat prettig is.
Doordat Hartley en ook Corey emotioneel zo complex zijn en daarbij ook echt super goed zijn uitgewerkt geeft dit rust in het verhaal.
Het leren omgaan met een handicap, iemand leren kennen van binnen en jezelf leren accepteren zijn drie speerpunten in dit boek.

Lang Verhaal Kort

Een geweldig boek over twee mensen die door een handicap elkaar leren kennen. Acceptatie van jezelf en het leren kennen van wie je echt bent staan centraal. De schrijfstijl is heel krachtig en laat de emoties echt binnen komen. In dit boek maten Hartley en Corey een grote groei door. Het boek lees je in een zucht uit.

Reacties op: Fantastisch boek, een echte mustread

69
Gevallen dromen - Sarina Bowen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners