Overtreft de verwachtingen, onverwacht spannend!

LizGoeyvaers 08 juli 2025
Het boek gaat over Joanna, een jonge journaliste die plotseling een brief ontvangt. Ze ontdekt al snel dat er achter de brief een groot geheim huist. Samen met de kleinzoon van James Harrison probeert ze achter het adembenemende geheim van de brief te komen.

Het boek kwam eerder langzaam op gang. We kwamen wat te weten over Joanna haar leven, haar vrienden en de andere basics van haar leven. Dan komt de brief in het spel en alles lijkt te veranderen. Er komt spanning in het boek. Je wordt al blootgesteld aan een lichte spanning en je kan de angsten van Joanna voelen. Toch verloopt het plot nog steeds eerder traag, maar Lucinda slaagt er nogmaals in om de lezer toch van het boek te laten genieten. Ze houdt de lezer steeds licht in spanning om later uit te pakken met iets groots, dat rond pagina 400 aan het licht komt. De opbouw naar de onthulling is wederom prachtig geschreven met oog voor detail. Als Lucinda bijvoorbeeld een beeld geeft van een bepaalde woning met de nodige details, kunnen die later in het verhaal terugkomen. Dat was voor mij echt mind-blowing. Ze (de auteur) wist duidelijk wat ze schreef.
Ik heb al meerdere boeken van Lucinda Riley gelezen en dit boek was toch echt weer anders. De sprongen nar het verleden werden anders geïntegreerd in het verhaal. In de meeste van haar andere standalones en in de serie 'De zeven zussen' wisselen hoofdstukken in het heden en het verleden af. In dit boeken werden meerdere perspectieven in eenzelfde hoofdstuk gemengd met af en toe een verhaaltje uit het verleden. Daardoor moet je er zeker je hoofd bij houden, maar het blijft zeer aangenaam om te lezen.
Ik wil ook nog even iets kwijt over de gevoelens die het boek bij mij hebben opgeroepen. Ik vond het boek in eerste instantie niet zo goed als haar andere boeken, omdat het trager op gang kwam. Ook werd er nogmaals heel veel naar de fles gegrepen en daar stoor ik mij aan sinds ik 'De vlinderkamer' van Lucinda heb gelezen. Whisky's, wijntjes, gins,... ze komen allemaal in overmaat aan bod. Toch heeft het boek mij echt gegrepen. Alle gevoelens heb ik gevoeld tijdens het lezen: boosheid, verdriet (ja, ik heb een traantje gelaten), blijdschap,... Het was uiteindelijk zo een spannend boek! Het had een fantastisch einde en ik voelde mij weer helemaal om de tuin geleid: het einde was weer zeer onverwacht en ik heb er (nogmaals) van genoten. Het verdient de dikke vier sterren!

PS: Ik wil ook nog even toevoegen voor degenen die het boek hebben gelezen: ik zat in de knoop op pagina 445 onderaan. Het gaat daar over een 'hij'. Ik had het gevoel dat deze persoon niet werd gedefinieerd of was het God? In de volgende paragraaf komt God aan bod, maar ik had het gevoel dat het over een andere persoon moest gaan, maar ik vond niet over wie het ging. Weet iemand dit? Het kan zijn dat mijn puzzelvermogen op dat moment niet zo scherp stond en dat het antwoord nogal voor de hand ligt... Alvast bedankt!

Meer recensies van LizGoeyvaers