Minder spanning dan verwacht, maar toch verrassend!

LizGoeyvaers 10 augustus 2025
Dit is het eerste boek dat ik lees van Tracy Rees. Ik lees heel veel Lucinda Riley boeken, dus ik was benieuwd naar dit boek. Het boek gaat over Josie en Tommy, twee jonge tieners die samen streven naar een andere levensweg dan de weg die hen wordt opgelegd door hun ouders en traditie. Ze leven beide in mijnstadjes, maar niet in dezelfde. Dit zorgt later voor spanningen tijdens hun vriendschap. Samen proberen ze meer te betekenen en ontdekken ze verschillende geheimen over de adel die heerst over de mijnen.

Als eerste wil ik vermelden dat de historische achtergrond echt prachtig was uitgewerkt! Tracy Rees heeft duidelijk haar huiswerk gemaakt, zoals ze in het dankwoord vermeldt. Het was heel interessant om te lezen en de duidelijke beschrijvingen zorgen voor een helder decor.

Het verhaal op zich is heel mooi, maar ik vond dat het soms een beetje langdradig was. Misschien dat ik de lat wel een beetje hoog leg na al die boeken van Lucinda Riley, maar ik miste in het begin/ het midden van het boek de spanning. Er was echt pas sprake van spanning tegen het einde van het boek. Dan heb ik er ontzettend van genoten! Ook was het voor mij soms een beetje te repetitief. Verder werden er hier en daar wel heel mooie levenslessen meegegeven.

Ik ga toch zeker nog eens een boek van Tracy Rees proberen! Ondanks dat het verhaal iets trager op gang kwam, was het wel een genot om te lezen tijdens de zomermaanden.

Opmerking: er staan wel enkele (ergerlijke) spellings- en grammaticafouten in het boek. Op pagina 350 van mijn boek stond 'ik hoopt' en op pagina 397 'mijn familie teloor zal gaan' in plaats van 'ten onder gaan'. Een beetje vreemd... En dit zijn niet de enige foutjes die ik heb opgemerkt helaas, maar kan gebeuren.

Meer recensies van LizGoeyvaers