Rokkenrol Agency

Loraines books 03 juli 2025
Vandaag ben ik aan de beurt in de blogtour van ‘Rokkenrol agency’ geschreven door Daniëlle Siccama.

Polly helpt artiesten op weg in de muziekwereld, en staat dag en nacht voor ze klaar. Na jaren van gestrande relaties heeft ze haar liefdesleven eindelijk op de rit met de betrouwbare Alexander, die dolgraag wil settelen. Maar als ze tijdens een concert haar jeugdliefde ziet dansen, slaat de twijfel toe. Ooit was hij degene met wie ze de rest van haar leven zou doorbrengen…

Wat is het leuk dat dit verhaal zich in de muziekwereld afspeelt. Het is een originele setting, en laat je een andere kant van Polly zien. Polly is gedreven, ze is niet bang om hard te werken. Ze leeft voor haar passie. Toch is haar twijfel en onzekerheid voelbaar. Je merkt dat ze zoekende is naar wie ze nu precies is. Je leeft met haar mee. Je maakt haar hoogtepunten, maar ook dieptepunten mee.

Het verhaal heeft een snel tempo en in de hoofdstukken worden tijdsprongen gemaakt. Hierdoor kan het soms aanvoelen alsof het verhaal van de hak op de tak springt. De overgangen hadden wat vloeiender gekund.

Er wordt ingegaan op de vriendschappen en relaties van Polly. Dit maakt het een dynamisch verhaal. Je ziet hoe Polly op haar werk is, maar ook in relatie tot haar vrienden en partner. Zo zie je verschillende kanten van haar.

Hoewel de liefde en romantiek een rol spelen in het boek, gaat het veel meer over de zoektocht naar jezelf, je doelen en je dromen najagen. Soms moet je keuzes maken die een impact kunnen hebben, en Polly neemt je mee in haar overwegen voor de keuzes die zij maakt.

In het verhaal werd er, in mijn ogen, een onnodige opmerking/grap gemaakt over mensen met een dwangneurose. Deze viel bij mij niet zo goed, daar had wat meer over nagedacht morgen worden. Zeker omdat de opmerking niet noodzakelijk was voor het verhaal.

‘Rokkenrol agency’ is een fijne roman dat je een inkijkje geeft in de muziekwereld. Door de snelheid van het verhaal kon het soms wat gehaast aanvoelen.

Het boek krijgt van mij ***!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Uitgeverij Marmer.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books