Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn.

Loraines_books 10 juni 2024
Een inspirerend werk van Rhee Kun Hoo.

In ‘Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn’ deelt de gepensioneerde psychiater Rhee Kun Hoo zijn wijsheden over; vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, je onzekerheden onder ogen zien, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Rhee Kun Hoo vertelt op persoonlijke wijze hoe je het geluk in de kleine dingen kunt waarderen. Door de persoonlijke insteek van het boek maakt het verhaal indruk op je. De positieve focus die de auteur heeft maakt het verhaal inspirerend.

Door het boek wordt je aan het denken gezet. Het nodigt uit tot zelfreflectie, zonder dat het belerend overkomt. Het geeft je informatie die je mee kunt nemen in je eigen overwegingen.

Aangezien Rhee Kun Hoo diverse thema’s aanhaalt is het een boek met een brede context. Je kijkt naar de relatie met je ouders, je relatie met eventuele kinderen en het geluk in je leven. Door de thema’s afwisselend aan bod te laten komen wordt je interesse vastgehouden.

De schrijfstijl is op een rustige en vloeiende wijze vormgegeven. Als lezer voel je een bepaalde rust over je neerdalen tijdens het lezen. Voor mij persoonlijk kwam dit, omdat het boek je geen opdrachten meegeeft. Je krijgt informatie aangereikt, waarbij je als lezer zelf kan besluiten of je er iets mee wil of niet. Niets moet, maar alles mag. De filosofische overdenkingen van Rhee Kun Hoo drukken je soms met je neus op de feiten. Het nodigt uit om zelf op filosofische wijze naar de aangeboden informatie te kijken.

‘Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn’ is een zeer inspirerend boek dat je leert de kleine dingen in het leven te waarderen.

Het boek krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Lev Uitgevers.

NB: Dit boek is een recensie-exemplaar dat ik heb ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Loraines_books

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?