De kracht van ADHD.

Loraines books 21 april 2024
‘De kracht van ADHD’ geeft nieuwe inzichten en verdiepende informatie.

Ken jij iemand die heel gedreven, creatief, onverschrokken, leergierig, flexibel en ondernemend is en veel doorzettingsvermogen heeft? Misschien ben je dit zelf wel? Deze positieve eigenschappen zijn typisch voor mensen met ADHD: een aandoening die over het algemeen wordt gezien als een ‘probleem’. Deze gedeeltelijk erfelijke eigenschappen waren echter essentieel voor het voortbestaan van onze voorouders. Psychiater Anders Hansen, die ook ADHD heeft, leert je in dit boek hoe je van deze diagnose een kracht kunt maken en hoe je met de negatieve aspecten omgaat, of het nu voor jezelf is of voor je kind.

Dr. Anders Hansen heeft een beeldende schrijfstijl. Er worden veel voorbeelden gegeven om de inzichten op je over te brengen. Vooral de achtergrond van ADHD wordt tot in detail beschreven en geeft je de context voor de rest van het boek.

Persoonlijk vond ik de krachten van ADHD die in het boek benoemd worden, maar summier aan bod komen. Het boek heeft al niet heel veel pagina’s, en dan wordt er ook nog zeer specifiek op de achtergrond van ADHD ingezoomd. Hiermee komt de boodschap van het boek niet helemaal over. Aan de hand van de cover en flaptekst had ik toch andere verwachtingen van het boek.

De hoofdstukken waarin de krachten van ADHD worden benoemd vond ik het interessants. Je krijgt nieuwe informatie en er wordt een positieve invalshoek gekozen. Op het einde van deze hoofdstukken wordt ook nog een korte samenvatting gegeven. Zo neem je de informatie net iets beter op.

‘De kracht van ADHD’ heeft een positieve insteek en laat je vanuit een andere invalshoek naar ADHD kijken. Van mij hadden deze krachten wel uitgebreider aan bod mogen komen.

Ik vond het een interessant boek. Het boek krijgt van mij dan ook ***!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Lev Uitgevers.

NB: Dit boek is een recensie-exemplaar dat ik heb ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books