Een boek vol mysterie!
De boeken van Tess Gerritsen lees ik altijd met veel plezier. Toen zag ik dat ze een boek met Gary Braver had geschreven, een voor mij onbekende auteur, moest ik die natuurlijk lezen.
In ‘De studente’ maken we kennis met Taryn, een jonge, mooie en briljante student. Waarom zou Taryn zelfmoord plegen? Rechercheur Frankie Loomis krijgt de taak om deze vraag te beantwoorden als Taryn een fatale duik van haar balkon heeft gemaakt. Frankie heeft gelijk het vermoeden dat er meer aan de hand is. Als bij de autopsie blijkt dat Taryn zwanger was, worden deze vermoedens voor Frankie nog meer versterkt.
Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie; intelligent, innemend en verboden terrein.
Tayrn kent ook een donkere kant die degene van wie ze hield in gevaar bracht, waaronder Jack. Nadat Frankie een schat aan geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Maar is Jack ook in staat tot moord?
Wat een spannend boek! Door het gebruik van unieke personages weten Tess en Gary je vanaf de eerste pagina te boeien.
Daarnaast wordt er geregeld van perspectief gewisseld, zo bekijk je de situatie vanuit verschillende personages en vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Ook wordt er vaak van tijd gewisseld, bij dit boek is dat totaal niet verwarrend en draagt het ook iets bij aan het verhaal. Het zorgt dat het mysterie langzaam opgelost kan worden en je alle personages nog beter leert kennen.
Het verhaal is heel intrigerend. Je vormt je eigen theorie over wat er is gebeurt en wie er achter zit. Gaande weg het boek probeer je erachter komen of het klopt wat je denkt. Hierdoor blijft het verhaal boeiend en nodigt het uit om verder te lezen. Op een bepaald moment had ik de clue van het verhaal te pakken. Toch blijf je doorlezen want wie weet ben je wel op het verkeerde been gezet.
Soms mocht het verhaal wel iets bondiger. Er werden dan te veel details verteld waardoor het verhaal zijn vaart verloor en je zelf de rode draad kwijt raakte.
‘De studende’ is een spannend boek dat je in één ruk wil uitlezen .
Het boek krijgt van mij daarom ****!