Op naar Londen!

Loraines books Loraines books
27 mrt 2021

Vandaag mag ik de blogtour van ‘In de spotlights’ van Marthe Verelst afsluiten. Toen ik zag dat het boek zich in Londen afspeelde moest ik het lezen want ik ben gek op Londen.

Eva gaat samen met een aantal vrienden naar Londen om het einde van haar studententijd te vieren. In de metro komt ze een leuke jongen tegen. Ze wisselen enkele blikken met elkaar maar het is te druk om echt contact met elkaar te maken en als snel verliezen ze elkaar weer uit het oog. Het lukt Eva niet om deze leuke jongen te vergeten. Eva doet er alles aan om hem terug te vinden, maar London is groot. Wordt alle moeite van Eva toch beloond?

Het boek begint gelijk heel leuk, Marthe Verelst neemt je mee naar Londen. Bij alle plekken waar de personages zijn wordt uitgebreid stil gestaan. Het voelde echt alsof ik weer even in Londen was. Ook de personages worden voldoende uitgediept, je leert ze goed kennen maar er wordt niet te veel in detail getreden. Omdat de personages zo verschillend zijn is het een heel leuk boek om te lezen. Als je eenmaal in het verhaal zit weet je ook precies wie wat zegt. Je leert hun karakters kennen en herkent jezelf wel in een van de personages.

Ongeveer op de helft van het boek werd het een beetje langdradig, voor mij gevoel kwam er veel van hetzelfde aan bod. Dit haalde de vaart uit het verhaal. Een aantal hoofdstukken hadden geen grote toegevoegde waarde voor het boek, dit vond ik jammer. De potentie zit namelijk zeker in het verhaal, helaas kwam het er niet helemaal uit.

Ook het einde van het boek is erg abrupt, hier had van mij iets langer bij stilgestaan mogen worden. Ik had graag nog meer gelezen over de personages en hoe het verder met ze gaat.

Het is zeker een leuk boek, vooral als je houdt van Londen. Van mij had er alleen iets meer vaart in het verhaal mogen zitten.

Ik geef ‘Uit de spotlights’ daarom ***!

Meer recensies van Loraines books