Zinderende zomer!
De titel past perfect bij de bundel, want een zinderende zomer wordt het met deze verhalen!
In de verhalenbundel ‘Zinderende zomer’ zijn verhalen te vinden van; Pippa Storm, Joseph Roelands, Corina Dekker, Sheila Devaro, Milva Arleen en Melanie van Garderen.
Pippa Storm trapt met haar verhaal de bundel af. Haar verhaal heeft een rustige opbouw. Daarna wordt meteen de versnelling opgezocht, en gaat het soms iets te snel. Emoties en gevoelens kwamen dan ook niet altijd op mij over. Het verhaal is zeker heel spicy, maar soms ontbrak de chemie nog wat. Het is wel een fijn begin van de bundel, het wordt op deze manier rustig opgebouwd.
Daarna is het de beurt aan Joseph Roelands. Voor zijn verhaal heeft hij een bekende setting gekozen. Je kijkt toch ineens anders tegen de Efteling aan. Joseph Roelands heeft een fijne schrijfstijl, waarbij de chemie langzaam, maar zinderend op gang komt. Het is een vlot verhaal, waarbij alleen bij de kern wordt stilgestaan.
Corina Dekker heeft weer een heerlijk verhaal geschreven voor de bundel. Ook haar verhaal heeft een rustige opbouw waardoor je de aantrekkingskracht tussen de personages ziet groeien. De schrijfstijl van Corina Dekker is weer heel fijn. Het verhaal is spicy, maar ook liefdevol. Een verslavende combi! Je vliegt door het verhaal heen.
Bij het verhaal van Sheila Devaro spat de chemie meteen van de pagina’s af! De personages zijn heerlijk aan elkaar gewaagd. Dit zorgt voor een interessante dynamiek en vurige chemie. Er is veel aandacht besteed aan de opbouw van de aantrekkingskracht en dit komt tot een heerlijke, spicy, conclusie!
Het vijfde verhaal in de bundel is van Milva Arleen. Ook dit verhaal is weer heerlijk spicy. Het is gedetailleerd uitgewerkt en gewoon hot! Alleen komen er best veel personages in het verhaal voor. Persoonlijk voor mij iets te veel. Dit maakte het voor mij wat onnodig verwarrend.
In het verhaal van Melanie van Garden zien we weer een aantal oude bekende terug. Heel leuk om ze weer tegen te komen. Het verhaal is heel anders dan de andere verhalen in de bundel en zorgt voor de nodige afwisseling. Daarbij is het ook een fijn, ruimdenkend, verhaal. Voor mij was dit het verhaal met de meeste spice! Ik kon er alleen maar van genieten.
Het zevende en laatste verhaal in de bundel is ook van Joseph Roeland. Een leuke toevoeging is, dat dit verhaal verder gaat op zijn eerste verhaal in de bundel. Vooral omdat ik het een heel leuk koppel vind. Qua spice gooit Joseph Roeland er zeker een schepje bovenop vergeleken met zijn eerdere verhaal in de bundel. Absoluut een steamy verhaal dat je moeilijk aan de kant kan leggen!
‘Zinderende zomer’ is een hele fijne bundel met voor ieder wat wils!
Van mij krijgt de bundel ***,5