Leuk voor jong en oud
24 snel te herkennen vogelgeluiden van bij ons
“Winterkoning is niet de best gekozen naam, want deze soort kan juist niet goed tegen de kou.”
Synopsis:
Iedereen kan vogels herkennen! Vogels uit elkaar houden moeilijk? Nu niet meer! Dat elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, zal ook jij snel ontdekken, want in dit boek leer je 24 veel voorkomende vogels snel herkennen op geluid. Dankzij de handige drukknopjes kun je meteen aan de slag!
Een heerlijk ontdekboek voor beginnende vogelkijkers van alle leeftijden; (groot)ouders en (klein)kinderen, tantes, ooms, leerkrachten, enthousiastelingen en iedereen daartussenin.
Ik hou toch zo van boeken met van die heerlijke weetjes zoals het weetje waarmee ik ben begonnen. In de wereld van de informatieve boeken is echt een opmars gaande waarin niet meer alleen zomaar de feiten worden opgesomd. Het wordt op een andere manier gebracht en deze is hier echt een pareltje in.
Naast de heerlijke feitjes ga je vogels ook leren herkennen aan het geluid wat ze produceren en dat geeft een nieuwe dimensie aan een informatief boek.
Wij hebben geluisterd naar de geluiden van de diverse vogels en zijn toen het bos ingegaan om te luisteren of we vogels zouden herkennen. Nu waren er helaas niet meer zoveel vogels maar in het voorjaar gaan we zeker weten nog vaker luisteren.
En wie weet worden mijn zoontje en ik dan ook nog echte vogelherkenners!
Dus heb je jonge biologen in huis? Denk dan zeker eens na over dit boek. Naast samen lekker lezen heb je ook nog veel luisterplezier en wandelplezier!
Synopsis:
En wie weet worden mijn zoontje en ik dan ook nog echte vogelherkenners!