Een aanrader
Daarom heet ik zo!
“Sommige namen, legt meester uit, hebben een betekenis. Ouders kiezen een naam omdat die bijzonder is voor hen.”
Synopsis:
Tina is een kersverse grote zus. Vol trots vertelt ze aan de klas over haar broertje, een jongen met een bijzondere naam...
De meester vraagt aan alle kinderen waar hun naam vandaan komt, maar Tina weet niets over haar naam. Wat als zij de saaiste naam van de hele klas heeft?
Wat een origineel idee: een prentenboek over de betekenis van namen. Ik was het in ieder geval nog niet in een boek tegengekomen.
En dit boek is zeer zeker niet alleen bij jonge kinderen te gebruiken. Dit boek is een mooi uitgangspunt om ook met oudere kinderen over de betekenis van namen te spreken.
De prachtige illustraties maken het verhaal helemaal af. Zo is dit prentenboek voorlezen elke keer weer een feestje.
Lieve Rigoberta, toen ik hoorde dat je eigen boek er ging komen was ik meteen nieuwsgierig. En wow, het is echt een pareltje!
Een boek met een boodschap.
Een boek wat ouders en kinderen nog dichter bij elkaar kan brengen.
Een boek wat een prachtig cadeau is om te geven voor een verjaardag of voor de geboorte van een kind.
Lieve Rigoberta, ik ben trots op jou!
Synopsis:
Een boek met een boodschap.
Een boek wat ouders en kinderen nog dichter bij elkaar kan brengen.
Lieve Rigoberta, ik ben trots op jou!