Zoeken en lezen gelijktijdig
Eendje achterna
“Een waterval. Houd jullie goed vast, konijntjes! Maar waar zou Eendje in deze machtige wolk van water kunnen zijn?”
Synopsis:
Bunny Konijn is haar badeendje kwijt! Samen met haar broertjes gaat Bunny op zoek naar haar lievelingsspeeltje, Eendje. Ze springen in hun bootje en varen de rivier af, van berg tot zee. Maar er valt nog meer te beleven op en naast de rivier. Waarom racen de Vlugge Varkens zo? En waarmee gaat Marta Muis haar vlot bouwen?
Een prachtig zoekboek met een echt verhaal erbij. De meeste zoekboeken die ik ken hebben geen verhaal in de platen. Samen met Bunny (overigens een geweldige naam voor een konijn) ga je mee op avontuur.
Dit maakt dat dit boek ook goed past bij de huidige kinderboekenweek vol avontuur.
Lessuggesties:
Natuurlijk allereerst dit boek voorlezen en samen Eendje zoeken. Maar zeker ook op zoek gaan naar de anderen die op de platen avonturen beleven.
In het kinderboekenweekpakket van Clavis vinden jullie ook ideeën bij dit boek. Neem daar echt even een kijkje.
Ook met de oudere kinderen kun je aan de slag met dit boek. Bekijk het boek met hen en lees het verhaal voor. Laat hen een extra bladzijde ontwerpen voor in dit boek. Welk avontuur beleeft Eendje nog meer?
Welk avontuur zou jij Eendje laten beleven?
Synopsis:
Lessuggesties:
Welk avontuur zou jij Eendje laten beleven?