Een fantastisch boek

loveboeken 08 september 2025
Mijn oma is een heks.

“Ik ben stil. Wat zegt hij nou? Toveren bestaat niet! Maar blauwe melk bestaat ook niet. En toch zag ik het vandaag.”

Synopsis:
In Anna's klas is alles netjes. Zelfs de kinderen zijn braaf en rustig. Daardoor leren ze erg goed. Maar het is wel een beetje....saai. Tot Stijn in de klas komt. Hij draagt vrolijke kleren, drinkt blauwe melk en...werden zijn ogen ineens groen? Stijn tovert met kleuren. Dat heeft hij van zijn oma, want zij is een heks!

En wat voor een lieve, vrolijke oma heeft Stijn! Of zoals Anna verwoordt: “Ze is wel een heks. Maar eng is ze niet. Ze lijkt meer op een maffe, vrolijke oma.”

Het boek is in heldere, makkelijke taal geschreven voor jonge lezers vanaf groep 4. Maar dit neemt niet weg dat dit boek een rijk verhaal levert met een mooie boodschap.
Het is vermakelijk en zal mening een fijne leesuurtjes bezorgen.

Dit boek is een echte aanwinst voor je boekenkast. Voor kinderen die houden van een fijn verhaal over vriendschap en wat er echt belangrijk is in het leven.

Meer recensies van loveboeken