Avi groeiboek is goud waard
Slimme verhalen van Anansi de spin – een AVI-groeiboek
“Zo zie je maar: wie niet sterk of groot is... moet slim zijn. Want met hulp win je!” blz. 37
Synopsis:
In dit boek lees je drie verhalen over de slimme spin Anansi. Altijd heeft Anansi een plannetje klaar, maar soms pakt dat net even anders uit dan hij zelf had bedacht...
In Ik ben sterk daagt Anansi de reus van het woud uit voor een potje touwtrekken. En in Anansi en de eitjes voor de koning weet Anansi met een slimme list de kippen te bevrijden uit handen van koning. In het laatste verhaal Anansi en de wedstrijd tegen Schildpad leert Anansi dat je wel de snelste kunt zijn, maar dat dat toch niet genoeg is om ook de race te winnen...
De avonturen in dit boek klimmen op van AVI-niveau E3 tot M4 en er zitten lekker veel tekeningen in. Perfect voor beginnende lezers!
Als juf van groep 3 word ik altijd extra blij van boeken voor beginnende lezers. En als het een boek is over een bekend figuur zoals Anansi gaat mijn juffenhart nog sneller kloppen.
Je wil de beginnende lezer zo graag de liefde voor boeken lezen bij brengen en deze boeken dragen daar zeer zeker aan bij.
Anansi beleeft in dit boek drie avonturen. In het eerste avontuur vond ik dat er een mooie boodschap zat, zie bovenstaande quote. Het tweede avontuur laat ook zeker zien dat als je niet sterk bent je slim moet zijn. En het derde en helaas laatste avontuur heeft me doen lachen. Heerlijk om te zien dat ook Anansi niet altijd de slimste is.
Voor nu is het niveau nog wat te hoog gegrepen in mijn groep. Maar over een tijdje komt deze toch echt vooraan in de boekenkast. En dan hoop ik dat er net als ik nog veel kinderen plezier van Anansi hebben.