Gebroken engelen maakt je op slag (opnieuw) Karin Slaughter-fan
25 jaar Karin Slaughter. Jaar in jaar uit kijk ik weer uit naar “de nieuwe Slaughter”.
Queen of Crime, Slaughter weet deze titel wederom waar te maken met haar nieuwste thriller Gebroken engelen. Een nieuw begin. Nieuwe setting, nieuwe personages. Nieuwe reeks. Dit voelt goed. Dit voelt alsof ik Karin Slaughter voor het eerst lees. Opnieuw betoverd.
Gebroken engelen is meer dan een thriller. Het is spannend en sterk opgebouwd. De spanning komt met golven. Steeds wanneer er duidelijkheid lijkt te zijn, neemt het verhaal een nieuwe wending. Daarbij toont Slaughter lef, want niet iedereen blijft leven, ook al doet dat je als lezer soms zelfs een beetje pijn.
Slaughter schrijft prettig, vlot leesbaar en pakkend. Beschrijvingen zijn soms hard en plastisch maar altijd passend. Om mee te kunnen denken, heb je tenslotte alle informatie nodig.
De personages zijn herkenbaar en gelaagd, hebben hun eigen trauma’s en fouten, maar ook verlangens en gevoelens, maken groei door en winnen je sympathie of juist niet. En dat maakt dat Gebroken engelen zelfs een beetje ontroerend.
Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je het verhaal ingezogen wordt en weer uitgespuugd na de laatste punt. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe reeks die sterk en veel belovend is begonnen.
Gebroken engelen is een ijzersterke thriller met sterke personages, sfeer en spanning die je tot aan de laatste punt niet meer loslaat. Een gevoel van ultiem geluk.
Synopsis
North Falls een klein stadje waar iedereen elkaar kent. Denkt men. Tot er tijdens de vuurwerkshow op de avond van Fourth of July twee tienermeisjes verdwijnen. Voor agent Emmy Clifton is deze zaak persoonlijk, want een van de vermiste tieners is de dochter van haar beste vriendin. Ze moet en zal haar thuisbrengen. Terwijl Emmy de raadsels die de meisjes hebben achtergelaten probeert te ontrafelen, realiseert ze zich dat ze hen nooit écht heeft gekend. Niemand eigenlijk…
Elke tiener heeft geheimen, maar wie zou ervoor willen moorden?