Spelend Gods stem verstaan
“Als je later terugleest wat je hebt opgeschreven, kun je zien waarvoor je God dankbaar was, wat je Hem hebt gevraagd en welke dingen Hij voor jou gedaan heeft. Zo zal je ontdekken dat God trouw is en naar je omziet!”
Jasper Knol ontdekte zelf pas op latere leeftijd dat God persoonlijk tot mensen spreekt en wil dit graag doorgeven aan anderen. Door spelenderwijs met gebed aan de slag te gaan, worden kinderen geactiveerd om te praten met en te luisteren naar God.
In “Mijn gebedsdagboek” leren kinderen (en hun ouders) op een creatieve en laagdrempelige manier luisteren en bidden. De leuke opdrachten prikkelen de zintuigen, het gaat erom met het hele lichaam gericht te zijn op God. Bij elke opdracht leren/ontdekken kinderen iets over bidden. Er staat ook een passende Bijbeltekst bij die door deze opdrachten beter te begrijpen is. De auteur legt duidelijk uit hoe je het boek het beste kunt gebruiken. Naast de opdrachten bevat het boek ruimte om te schrijven, zodat kinderen dit later kunnen teruglezen en ook kunnen zien wat ze van God gehoord hebben.
Verspreid door het boek heen zijn pagina’s met theorie opgenomen. Bijvoorbeeld over hoe je Gods stem kan verstaan.
Jasper Knol is naast auteur ook godsdienstdocent, spreker, wijkpionier en vader.
“Het is mijn verlangen om Het Leven te delen en samen op zoek te gaan naar Gods Koninkrijk.” www.jasperknol.nl
Bidden kan soms lastig zijn, ook voor volwassenen. Daarom was ik erg enthousiast toen ik gevraagd werd om deel te nemen aan deze blogtour van Arkmedia.
Het boek heeft een vrolijke lay-out. Er wordt gewerkt met verschillende kleuren en lettertypes en het bevat kleine illustraties. De tekst is toegankelijk geschreven, passend bij de doelgroep (6-10 jaar). Kinderen raken meer vertrouwd met (luisterend) bidden en leren dat God niet een strenge man hoog in de hemel is, maar een liefhebbende vader die oog heeft voor Zijn kinderen en graag met hen in contact komt.
Door de gebeds- en dankpunten op te schrijven wordt het meer concreet. De speelse en creatieve opdrachten motiveren kinderen om actief met gebed aan de slag te gaan en zijn tegelijkertijd een mooie kans om samen met het gezin spelenderwijs met het geloof bezig te zijn.
Wat mij betreft een aanrader voor jong en oud!
Ik wil Jongbloedmedia hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar en de blogtour.
Wat mij betreft een aanrader voor jong en oud!