Sluipwesp

Vanaf het eerste hoofdstuk heeft het verhaal je in zijn greep. Het begint met de dood van een persoon die Maud kent. Je krijgt een aantal puzzelstukjes en dat maakt meteen nieuwsgierig naar de rest van het boek. Wat is er aan de hand?

Na een mentaal zware periode is Maud terug aan het werk. Ze verzorgd overledenen in het mortuarium, waar zij zelf boven woont. Langzaamaan probeert Maud haar leven weer op de rit te krijgen. Het liefst zou ze haar zoon Mees weer willen zien, maar haar ex man Derek maakt het haar lastig. Hij heeft iedereen wijs gemaakt dat Maud ongeschikt is als moeder.

Het verhaal begint op het moment dat er een lichaam wordt binnengebracht, een bekende voor Maud. Je leert dat juist deze persoon, Sjoerd, haar wilde helpen om haar zoon Mees weer te mogen zien. Ze twijfelt aan de natuurlijke doodsoorzaak en tijdens het verzorgingsproces ontdekt ze een envelop waardoor alles veranderd. Maud gaat op onderzoek uit. Ze ontmoet personen die Sjoerd gekend hebben, waaronder een aantal die een connectie met haar ex hebben. Geheimen komen aan het licht en de spanning bouwt zich op.

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Maud. Er worden veel details en diepgang aan haar personage toegevoegd waardoor haar emoties, gedachten en gedragingen écht voelbaar zijn als lezer. Stukje bij beetje kom je meer te weten over het verleden van Maud. Bijvoorbeeld wat ze heeft meegemaakt in haar relatie met Derek, waardoor zij haar zoontje niet meer mag zien.

Tot aan het plot is dit boek een echte pageturner. Het eind is goed in elkaar gezet en doet eer aan het woord “wesp” in de titel van het boek.

Handig om te weten dat dit het eerste boek van een reeks is. Ik kijk uit naar het volgende deel!

Meer recensies van marbooksandmore