Zomerhuis voor jou en mij
Dankzij Zin in feelgood en LS Uitgeverij mocht ik dit e-book lezen en recenseren.
Dit is het vierde en laatste deel in de reeks “Campinggeluk”.
Linda en Martin wonen tijdelijk in Frankrijk met hun twee zonen Siem en Jonas. Wanneer Linda te horen krijgt dat Richard - de broer van Martin - plannen heeft om luxe vakantievilla’s op hun camping de Zandrand te plaatsen, besluiten ze terug te gaan naar Nederland.
Het boek wordt vanuit de perspectieven van mede camping eigenaar Linda en campinggast Wendy verteld, en is opgedeeld in meerdere delen. Aan de ene kant is dit prettig, maar zorgt ook voor enige verwarring. Het verhaal kent veel (sub)personages en vanaf de start is het soms lastig te volgen wat de relatie tussen eenieder is. Naarmate je verder in het boek komt en steeds meer over de verschillende campinggasten te weten komt, is de verhaallijn makkelijker te volgen.
De focus ligt voornamelijk op het leven op de camping en alle gezelligheid maar ook hectiek daaromheen. Door de beeldende details voelt het soms alsof je zelf als gast op de camping bevindt. Zo wordt je meegenomen van feestje naar feestje, naar de typische camping activiteiten maar ook de chaos rondom de herstructureringsplannen van Richard. De vaste gasten zijn bang om hun geliefde en vertrouwde plek te verliezen, maar vernieuwing brengt ook kansen met zich mee. Wendy droomt bijvoorbeeld al over een vakantie villa die haar man Hans mag bouwen, terwijl Linda druk met andere zaken bezig is. Want ook voor haar staat een onverwachte uitbreiding te wachten. Kunnen de eigenaren en gasten uiteindelijk tot een plan komen waar iedereen baat bij heeft?
Hoewel het een fijn boek is om te lezen door de vlotte schrijfstijl, vond ik dat er vrij snel doorheen werd gegaan. Op het moment dat het einde naderde, voelde het alsof het verhaal pas echt goed begon te lopen. Desalniettemin een fijne feelgood, met een vleugje romance.
Dit was tevens mijn eerste boek uit de reeks, die prima als los staand boek gelezen kan worden. Ik ben overigens wel nieuwsgierig geworden naar de andere titels en ben van plan die ook zeker te gaan lezen.
Dit is het vierde en laatste deel in de reeks “Campinggeluk”.