Het spiced cocoa café
In Maple Falls maakt iedereen zich op voor de kerstdagen. Langzaam verandert het stadje in een compleet kerstdorp. Voor Cassidy, die net haar chocoladewinkel heeft geopend, is dit de leukste tijd van het jaar. Ze is dol op kerst en vastbesloten om te winnen bij de jaarlijkse wedstrijd voor de mooist versierde etalage. Aan de overkant van de straat woont Liam: knap, nors en allesbehalve een kerstliefhebber. Het liefst zou hij de hele maand december overslaan. Toch doet ook hij mee aan de wedstrijd — niet uit liefde voor kerst, maar omdat hij de prijs hard nodig heeft. Maple Falls raakt al snel verdeeld in twee kampen: Team Cassidy of Team Liam. Maar er kan er maar één winnen… of heeft de kerstmagie andere plannen?
Het Spiced Cocoa Café is het tweede deel in de Maple Falls-serie, waarin het dorp zelf bijna net zo’n grote rol speelt als de personages. In dit deel staan Cassidy en Liam centraal. Wat meteen opvalt, is hun dynamiek: Cassidy is dol op kerst — warme truien, lichtjes, chocolade en gezelligheid. Liam daarentegen zou december het liefst overslaan. Vanaf hun eerste ontmoeting vliegen de vonken ervan af. De enemies-to-lovers trope is duidelijk aanwezig — en ook de spice ontbreekt niet.
De verhaallijn is niet heel verrassend, maar dat stoorde me totaal niet, want dit boek draait vooral om sfeer — en die zit er meer dan goed in. Maple Falls ademt kerst. De beschrijvingen van het dorp, de inwoners en vooral de chocoladewinkel zijn zo levendig dat je je er echt waant. Ik had oprecht zin om bij Cassidy een mok warme chocolademelk te bestellen.
Wat dit deel voor mij sterker maakt dan het vorige, is de uitwerking van de personages en de emotionele laag. Door de afwisselende perspectieven kreeg ik meer inzicht in hun gedachten en gevoelens, waardoor de relatie geloofwaardiger aanvoelde. De personages kwamen voor mij meer tot leven dan in het eerste deel — en dat maakt dit boek net wat fijner om te lezen. Ook de spice is naar mijn idee beter gedoseerd en daardoor prettiger om te volgen.
Daarnaast is dit tweede deel prima losstaand te lezen. Af en toe zijn er kleine hints naar het vorige boek, maar die zijn absoluut niet storend.
Het Spiced Cocoa Café is een luchtige, warme en cosy kerstromance die je even laat meenemen in winterachtige dagen, kerstvibes en een dorp waar je eigenlijk nog best even zou willen blijven. Geen diepgravend verhaal, maar wel eentje dat je achterlaat met een glimlach — en nieuwsgierig maakt naar de volgende verhalen in Maple Falls.
Dank aan Zomer&Keuning voor het toezenden van dit recensie-exemplaar!
Dank aan Zomer&Keuning voor het toezenden van dit recensie-exemplaar!