Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De serie is nog steeds een dikke aanrader.

Margje_V 24 april 2024
De notaris en de gevaarlijke filantroop – Martin Gijzemijter


Deel vijf van de Notaris serie en het is weer een heerlijk deel eindigend met een cliffhanger.
Olivia heeft een hele fijne droom, maar komt dan weer in de realiteit terug. Thomas is uit zijn coma, maar is wel anders dan hij vroeger was. Olivia kan hem lastig te peilen.
Zwabber de conciërge van het notariskantoor is al een tijdje weg en blijkt undercover te zijn bij een grote organisatie. Van Houten heeft een investeringsproject om jongeren van de straat te houden, maar ergens klopt iets niet.
De taak aan Thomas en Olivia om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Dit deel is wat spannender, dan de vorige delen, maar toch zit de humor er nog steeds goed in. Bram, het neefje van Notaris Wolff gaat ook bij van Houten undercover en zijn personage is erg amusant. Hij heeft wat bravoure, maar doet alles met een knipoog.
Als Bram plotseling vermist wordt gaan alle alarmbellen af en is het hele kantoor in rep en roer.

Wat extra fijn is aan de boeken van de Notaris serie, is dat ze zalig zijn om tussendoor te lezen. Ze zijn niet al te dik, lezen lekker weg en er zit van alles in. Humor, spanning en een tikje romantiek. De serie is nog steeds een dikke aanrader.


“Uiteindelijk kun je niet anders dan een manier vinden om de omstandigheden waar je geen controle over hebt, niet meer de macht te geven om je handelen te bepalen.”

Drieënhalve sterren.

Genre: Thrillers en spanning
Uitgever: MG publishing
ISBN: 9789083332765
Pagina’s: 185
Uitvoering: Paperback
Uitgave: Maart 2024

Dank aan Martin Gijzemijter voor het recensie- exemplaar

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Margje_V

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?