Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Emotioneel en aangrijpend laatste deel

Margje_V 24 februari 2024
Nᴏᴏʀᴅᴇɴᴡɪɴᴅ - Bʀɪᴛᴛᴀɪɴʏ C. Cʜᴇʀʀ

Het vierde en laatste deel van haar Kompas-serie, een emotionele en aangrijpende new adult-serie.

Aiden was Hailee zijn jeugdvrienden. Toen ze klein waren konden ze elkaar niet uitstaan, maar later werden ze vrienden. En nog later werden ze geliefden.
Ze waren niet zomaar verliefd, maar waren elkaars hart.  Zonder elkaar konden ze niet ademhalen. Maar als de social media zich tegen Hailee keert en dit Aiden zijn droom om acteur te worden kan tegenhouden kan ze het niet meer aan en laat Aiden gaan. Ze breekt zijn- en haar hart.
Na vijf jaar komt hij terug maar het stadje waar hij opgroeide en moet Hailee hem onder ogen komen.

Dit is me toch een liefdesverhaal, niet normaal. Geweldig geschreven, ontroerend, en precies zoals liefde moet zijn.  Met bewondering en respect voor elkaar en met alles erop en eraan. Of je nu 30 kilo groeit tijdens je relatie of dat je rimpels tot op de grond zakken, het blijft echte liefde. Aiden en Hailee zijn een prachtig stel.

“Je lichaam, je geest, je ziel, ik wil het allemaal. Je bent de mooiste vrouw die ik ooit heb ontmoet en ik ben verliefd op je. Je hebt verbijsterende, bruine ogen, waar ik me helemaal in kan verliezen, en ik ben verliefd op je. Ik droom voortdurend van je glimlach, en ik ben verliefd op je. Je bent vriendelijk en sterk en ik ben verliefd op je… “Dit wil toch iedereen horen?

Toch is het best naar om te lezen dat iemand die heel knap, gespierd en slank is commentaar krijgt op het feit dat de liefde van zijn leven te zwaar is. En vice versa. Een te zware vrouw kan niet met een six pack man die extreem knap is een relatie hebben zonder daarvoor commentaar te krijgen?  Onvoorstelbaar hoe de wereld in elkaar zit. En dat lees je allemaal in dit prachtige liefdesverhaal. De ouders van het stel, de familie die erbij komt, het zijn stuk voor stuk personages die je of liefhebt, of misschien totaal niet snapt, maar die fantastisch in het verhaal passen.

Wat een waardevol boek is dit voor tieners. Het laat ze zien hoe een goede relatie moet zijn en wat de valkuilen kunnen zijn. 
Ik las het boek in het Engels en ben eigenlijk nog wel benieuwd naar de Nederlandse vertaling die ik als paperback heb.  Een fantastisch vierde deel van de Kompas serie die je achter elkaar uit leest.

Vijf sterren
Margje voor Sannereadsalot  

Genre:New Adult, Roman
Uitgever:Zomer & Keuning
ISBN:9789020544053
Pagina’s:352
Uitvoering:Paperback
Uitgave:Januari 2024

Dank aan Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Margje_V

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.