Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spanning op het eiland

Margje_V 09 maart 2024
Sensation Island – Thysia Huisman


“Het draait allemaal om drama.”

Puck wordt aangenomen als regisseur bij een groot bedrijf. Er wordt weer een seizoen van reality-tv ‘Sensation Island’ in Maleisië opgenomen en Puck gaat mee om undercover uit te zoeken wat daar allemaal misgaat. Er wordt gesproken over schandalen en het manipuleren van de kandidaten en dit seizoen belooft nog heftiger te worden. Puck gaat bewapend met afluisterapparatuur mee naar het snikhete eiland Besar en komt er al snel achter dat de uitvoerend producent Kat hele nare spelletjes speelt die veel te ver gaan.

De kandidaten die meedoen aan het programma hebben allemaal een geheim en de bedoeling is dat ze van elkaar hun geheimen ontdekken. Wie ontdekt wordt ligt eruit.
De geheimen in intriges buiten het programma om zijn interessanter dan de kandidaten van Sensation Island. Er is eigenlijk maar één deelnemer die je het hele verhaal tegenkomt.

Als de crew nog maar net een dag en een nacht op het eiland is, spoelt er een lichaam aan en dat is een behoorlijke tegenslag voor het programma.

Puck beleeft heftige en spannende avonturen en vind het steeds moeilijker om in haar rol te blijven. Als haar thuiszittende vriend ook nog eens jaloers begint te worden, voelt ze zich steeds eenzamer en angstiger. De presentator Dennis zit constant achter haar aan en probeert haar maar in zijn bed te krijgen. Maar ook hij heeft een geheim. De producers zijn bikkelhard en Puck is doodsbang om betrapt te worden.

De Expeditie Robinson vibes zijn erg prettig en erg leuk om over te lezen. Stiekem ben je als lezer benieuwd of het er daadwerkelijk soms zo aan toe gaat op de eilanden. Als je fan bent van dit soort programma’s is dit echt een boek dat je moet lezen.

De intriges zijn behoorlijk voorspellend, maar dat neemt niets weg van het leesplezier over de werknemers van het programma en de sfeer van het eiland waar ze verblijven.


3, 5 ster, maar hier afgerond op 4

Margje voor Sannereadsalot  
Genre: Thrillers en Spanning
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401621205
Pagina’s: 318
Uitvoering: Paperback
Uitgave: Februari 2024

Dank aan Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Margje_V

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?