Mooie mindfuck!
Omdat ik meestal probeer niet teveel van een boek mee te krijgen vooraf, heeft dit boek mij goed kunnen verrassen. Ik ga daarom proberen in mijn review niets te verklappen.
De stille patiënt van Alex Michaelides gaat over een vrouw, Alicia Berenson, die het perfecte leven lijkt te leiden, zoals thrillers vaker beginnen. Op een dag vermoordt zij haar man door hem vijf keer in het gezicht te schieten en vanaf dat moment weigert zij om te praten. De hoofdpersoon van het verhaal, Theo Faber, is een psychotherapeut die zeven jaar na de moord in de gelegenheid komt om haar te behandelen.
Vanuit het perspectief van Theo leer je Alicia kennen en waarom Theo haar wil behandelen. Door korte dagboekfragmenten krijgt Alicia een stem in het verhaal.
Ik had het boek vooral uitgekozen op het onderwerp, namelijk als research voor mijn eigen boek. Mijn verwachting was niet zo hoog, waardoor je natuurlijk al snel positief verrast kan worden en dat heeft dit boek ook absoluut gedaan. De manier van schrijven was erg prettig, waardoor doorlezen zo soepel ging dat ik het boek in een mum van tijd had uitgelezen. Ben je dus op zoek naar een psychologische thriller die je snel doorleest en ook verrast, dan is dit zeker een aanrader!