Ik ga toch de serie lezen..
Met de ondertitel "Als de telefoon gaat, heb je nog een uur te leven" had M.J. Arlidge direct mijn aandacht getrokken. De gave kleuren op de covers van zijn boeken gecombineerd met de korte herkenbare titels zijn in elke boekenwinkel te vinden.
Deel 1 van de serie met Helen Grace heb ik eerder eens gelezen in de hoop dat ik de serie net zo goed zou vinden als die van Lars Kepler met de serie rondom Joona Linna, maar ondanks de spanning viel dat mij tegen.
Rechercheur Helen Grace is niet de standaard rechercheur in een thriller: motorfanaat, sm als uitlaatklep en gaat een heftige achtervolging niet uit de weg.
In "Nog lange niet" is Helen wat rustiger, waardoor ik het boek direct meer kon waarderen voor mijn gevoel. Dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Qua thriller is het erg spannend. Het boek leest heel vlot door vanwege de korte hoofdstukken. Er zitten wel een paar lijnen in van karakters die (vermoed ik) in een volgend deel meer uitgediept zullen worden.
Ondanks dat het een serie is kun je het zeker als een losstaand boek lezen, wat ik erg kan waarderen. Misschien dat ik de serie ook weer een nieuwe kans ga geven.