Luister doe het toch maar

Marianne de Waard 29 januari 2023
Ik lees weinig dichtbundels, omdat ik het moeilijk vind gedichten te vinden die me meteen raken. Zonder moeilijke interpretaties, zonder zelf op zoek te moeten gaan naar een betekenis. Maar nu heb ik er een gevonden, een dichtbundel die van begin tot einde boeit. Die nieuwsgierig maakt naar de schrijver zelf. Die veelzijdig, toegankelijk en eigentijds is. Gedichten met meeslepende ritmes en cadans. Actuele onderwerpen waarin je herkenning vindt omdat het ook over jou gaat, of juist geen herkenning, maar erkenning voor mensen die anders zijn. Doe het toch maar lezen is al een genot, maar luisteren naar Babs Gons maakt het genot nog groter. Ze is een Spoken word artist, zo noemen we dat tegenwoordig. En die typering dekt in haar geval volledig de lading.

Meer recensies van Marianne de Waard