Gruwelijk spannende pageturner

Marieke Leest 30 mei 2025

Apotheose is het derde deel in de spannende serie rond profilers Nemez en Sneijder.

Het verhaal speelt zich af in twee verhaallijnen.

Enerzijds worden Nemez en Sneijder weer aan elkaar gekoppeld in een nieuw onderzoek. Hoewel de verschillende moorden gelijkenissen vertonen met de slachtoffers van een eerdere seriemoordenaar is Sneijder nog niet overtuigd. Maar Nemez bijt zich erin vast. Ze ontdekt een link met een sprookjesboek en een link met Sneijder. Wat volgt is een ratrace door Duitsland, Nederland en Zwitserland om een moordenaar te stoppen voor hij zijn laatste moord heeft gepleegd.

Een andere verhaallijn gaat over psychologe Hannah die in een heel erg beveiligde gevangenis een groepje gevangenen moet begeleiden. Ze is vooral geïnteresseerd in Piet Van Loon, een Nederlandse moordenaar en ze verbergt zelf ook iets. Ze is gewiekst en kan Piet Van Loon meer laten vertellen dan hij daadwerkelijk wil. Tegelijk doet ze ook onderzoek naar wat de vorige therapeut van de moordenaar is overkomen.

Dit boek is een echte pageturner. De spanning is enorm goed opgebouwd. Door de perspectieven om te wisselen en telkens te eindigen met een nieuw element of onverwachte wending wil je steeds nog een hoofdstuk verder lezen. Een thriller met een hels tempo want ja, het is een race tegen de klok om deze enorm slimme moordenaar tegen te houden.

Het verhaal gaat vaak om gruwelijke moorden maar de omschrijvingen zijn minder choquerend dan bijvoorbeeld bij Chris Carter. Echter nog steeds geen boek voor de gevoelige lezer. Tegelijk krijg je ook een opfrissing van je sprookjeskennis.

Ik kan alleen maar zeggen: wauw wat een thriller! Spannend, verrassend en indrukwekkend. Dit is zeker een favoriet voor dit jaar!

Hoewel het verhaal zelf op zichzelf staand is, raad ik je aan om de serie vanaf deel 1 te lezen want het verhaal van Nemez en Sneijder is ook interessant om te volgen.

Meer recensies van Marieke Leest