Verrassend

Marieke Leest 25 november 2021
Hoewel de titel een beetje doet denken aan haar vorige boek ‘Unsinkable’ is het een compleet ander verhaal.

Dit boek speelt zich af in 1930. Er is een enorme kloof tussen arm en rijk en dat willen sommige mensen het liefst zo houden. Tegelijk strijden Andrew en zijn team van verzetstrijders dagelijks om de kloof kleiner te maken. Op een dag komt Abby erbij. Abby krijgt twee alter ego’s, waaronder eentje als jongen, om zo minder op te vallen in die tijd maar ook omdat haar echte identiteit best geheim blijft. Door het boek heen is er ook een bepaalde spanning tussen haar en Jae, een andere verzetsstrijder. Enerzijds kunnen ze elkaar niet luchten maar anderzijds voelt ze zich toch tot hem aangetrokken.

Wat kan Lotte Van Den Noort schrijven. Ze slaagde er weer in om mij mee te sleuren in het boek. Net als bij Unsinkable was ik gewoon weer even alles om me heen vergeten tijdens het lezen. Dit verhaal is eigenlijk geschreven voor Unsinkable en werd al eerder uitgegeven onder de titel ‘Typewriter’ maar ook hierbij is reeds te merken hoe je vlotjes door het verhaal raast.

Een klein puntje dat ik hier wat miste waren hier en daar de beweegredenen van de personages. Hier kon misschien nog wat dieper op ingegaan worden zodat je als lezer beter de onderlinge verhoudingen beter kan begrijpen

Wat ik dan weer heel goed vond was hoe het verhaal eindigde. Het was heel verrassend en ontroerend.

Meer recensies van Marieke Leest