Aangrijpende YA/roman

Marieke Leest Marieke Leest
9 mrt 2021

Ik mocht dit boek lezen dankzij uitgeverij Rainbow. In dit boek lezen we het verhaal van Tessa. Tessa heeft leukemie en heeft niet lang meer te leven. Hoewel ze zich na een inspanning vaak niet zo goed voelt, heeft ze nog een lijstje dingen die ze graag wil doen voor ze sterft. Samen met haar vriendin, Zoey besluit ze om die dingen uit te voeren. Het eerste dat op haar lijstje staat is seks. Haar ouders maken zich zorgen om haar omdat ze er met hen niet over praat maar wel uitgeput is nadat ze iets uitvoert van haar lijstje.
Wat een mooi en aangrijpend verhaal. Soms ietwat langdradig, maar toch wou ik steeds verder lezen. Tessa wordt heel goed neergezet. Ze is dan wel ziek, maar ze is ook jong en wil haar eigen gedacht doen. Soms wordt ze gek thuis want haar vader wil haar beschermen door haar ziekte en haar vriendin kan gaan en staan waar ze wil, terwijl ze zelf niet altijd zomaar ergens heen kan. En dan is er ook nog Adam… En ondanks dat het verhaal gaat over een jong meisje die binnenkort zal sterven, is het geen aaneenschakeling van passages waarbij je medelijden met het personage hebt. Soms is ze zelfs irritant want ja, ze is nu eenmaal een tiener, soms is het luchtig, dan weer emotioneel.
Voor ik doodga is een ontroerende roman/YA die weet te raken. Ik las dit boek ook verfilmd is en ben benieuwd of de film mij ook kan bekoren. Bedankt aan Uitgeverij Rainbow voor dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van Marieke Leest