Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Na Baquette met jam voor twee is Wendy Brokers terug met het tweede (los te lezen) deel: Leven met een leugen. Beide boeken hadden hun oorsprong als Facebook feuilleton.

In Leven met een leugen staan Jelle en Sofie centraal. Voor Sofie is het altijd duidelijk geweest: Jelle is haar man, maar hij zag haar niet staan en was nogal losbandig. Toen ze toch een keer samen in bed belanden, bleef hij bij die ene keer en ging Jelle er weer vandoor. Nu zijn ze tot elkaar veroordeeld in een ingesneeuwde skihut en moeten ze met elkaar praten. Er is veel uit te praten en er komt veel meer los dan de onvrede over die ene nacht. Het zet beide levens compleet op z’n kop.

Leven met een leugen is een boek dat bol staat van heftige gebeurtenissen en emoties. Van liefde, rouw, boosheid, schuldgevoel, begrip, onbegrip en het opbiechten van leugens en geheimen die al veel te lang niet uitgesproken zijn. Vooral Sofie heeft veel geheimen, haar schuldgevoel over het ongeluk waarbij Twan omkwam beheerst nog altijd haar leven, maar het is niet haar enige geheim. Ook het verhaal van Lize en Nate krijgt in dit boek nog een vervolg. In aparte delen vertelt Lize aan Sofie over wat er is gebeurt in de tijd nadat ze van de camping waren vertrokken. Ook zij hebben het zwaar gehad. Het zorgt er voor dat we de personages goed leren kennen.

Geheimen en leugens kunnen niet eeuwig standhouden en gedurende het boek krijgt de lezer te horen wat er in het verleden is gebeurd en waarom er over bepaalde dingen is gezwegen. Alles gaat gepaard met de nodige emotionele uitbarstingen, maar alles klopt. De personages gaan leven, als lezer sta je naast ze en leef je met ze mee, in gedachten houd je hun hand vast wanneer ze het moeilijk hebben. Net als je denkt dat je alles gehad hebt, komt er nog een biecht met grote consequenties.

Het is Wendy Brokers gelukt om, ondanks alle drama die voorbijkomt, het verhaal luchtig te houden door de juiste dosis humor te verwerken in het verhaal. Het resultaat is een feelgoodroman met een bite, geen zoetsappig zomerverhaal, maar een boek dat er toe doet met diepgang, inhoud, humor en echte liefde. En dan is het einde ook nog eens zo romantisch (en dan wordt ook de cover ook verklaart).

Leven met een leugen is een boek dat bol staat van de emoties en dat af en toe behoorlijk heftig is. Een boek met hele mooie meeslepende verhaallijnen en dat heel goed is geschreven. Een boek dat je raakt en dat na het lezen nog blijft hangen, maar dat toch met een gelukzalige zucht kan worden weggelegd.

Afscheid nemen van de personages hoeft niet, het volgende (en laatste deel) Omkijken naar morgen is alweer inmiddels gestart als feuilleton op FB.

Reacties op: Een boek vol emoties

120
Leven met een leugen - Wendy Brokers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker