Advertentie


Nadat ik al veel andere boeken van de Liese Meerhout thrillers heb gelezen, nu het eerste boek, waarmee alles is begonnen. Het is erg leuk om personages tegen te komen die je al ’kent’ van de gelezen delen.
In dit eerste deel maak je kennis met Simon de Vere en met Liese Meerhout.
Simon is weer terug in België nadat hij in Azië hotels inrichtte met kunst en design.
Simons vader is verongelukt. Zijn vriend Nathan Raes helpt hem met de afwikkeling van de crematie. Maar al meteen daar komt een cliffhanger:
“…een grote Landrover met zwart getinte ramen. Er ging een kille dreiging van uit…” (blz 15)
Direct heb je de eerste verhaallijn te pakken. Waarom staat die auto daar, waarom rijdt deze weg als Simon van de begraafplaats loopt…
Simons vader laat hem een kunsthandel/antiekzaak na. Daar wordt op de dag van de crematie ingebroken. De recherche verschijnt en Liese Meerhout maakt kennis met Simon de Vere
Rondom deze antiekzaak ontspinnen zich de raadselachtigste gebeurtenissen, waar Simon niets van begrijpt, maar waar hij wel slachtoffer van wordt.
Dan wordt er in het Afrikamuseum een jonge conservator dood aangetroffen in het depot waar hij de collectie bewaard voor zijn tentoonstelling. Er worden ook enkele stukken vermist: Roofmoord?
Liese Meerhout, hoofdinspecteur van de Cel Kunstcriminaliteit, wordt ingeschakeld. Maar het is niet alleen een zaak van gestolen kunst, het raakt ook de afdeling: Moord Brigade. Ze zullen moeten samenwerken.
Al lezende komen er meerdere gebeurtenissen en ‘moorden’ tevoorschijn.
De grote vraag is wat is het verband tussen al deze gebeurtenissen…
Het wordt nog raadselachtiger als blijkt dat er een kostbaar doek uit de kluis van zijn vader weg is… wat is het voor schilderij, wat is er met dat schilderij gebeurd, waar is het nu?
Hoe raken de verschillende verhaallijnen elkaar? Hoe gaan de plots draaien en tot een oplossing komen? Hoe gaat Liese handelen? Gaat ze weer op eigen houtje er op uit? Komt ze in de problemen?
De personages worden duidelijk weergegeven. Zij hebben ‘menselijke’ eigenschappen en daardoor gaan ze voor je leven.
Dit is het eerste boek van deze reeks, maar voor mij kunnen ze heel goed los van elkaar gelezen worden.
Dit eerste boek zou mij niet direct op het spoor van de rest hebben gezet. De daaropvolgende boeken vind ik veel sterker!
3 sterren

Reacties op: kunstzwendel, bedrog en afrekeningen.... spannende thriller

142
Niets is ooit - Toni Coppers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker