De Joodse vrouw.
Paperback
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: circa 272
Productomschrijving:
Sinds kort heeft Maartje een nieuwe buurvrouw. Aviva, een jonge ultraorthodoxe vrouw. Gaandeweg groeien de twee naar elkaar toe en er ontstaan amoureuze momenten, maar dan spat Maartjes perfecte leven ineens uit elkaar: Aviva is verdwenen. Het is onduidelijk waarheen. Met haar dochter en beste vriendin start ze een zoektocht, maar de ultraorthodoxe gemeenschap maakt het hen niet gemakkelijk. Dan moet Maartje halsoverkop naar haar moeder in Canada. Bij haar moeder is Alzheimer geconstateerd. Ze kan niet meer alleen zijn. Een nieuw leven… een nieuwe start? Een nieuwe liefde? Of kan ze Aviva toch niet loslaten?
Dit boek heb ik als recensie exemplaar
mogen lezen van uitgeverij Doornwater. Heel hartelijk dank hier voor.
De cover:
Mooi, indrukwekkend. Ik krijg er een beetje kippenvel van.
Inhoud:
Mooi lettertype. De hoofdstukken hebben een naam en dat maakt het heel overzichtelijk.
Mijn beleving van het verhaal.
Annelies Tieleman heeft een prettige schrijfstijl waardoor het verhaal je direct pakt. Als Maartje een nieuwe buurvrouw krijgt voelt Maartje zich snel aangetrokken tot deze ultraorthodoxe vrouw. In eerste instantie is er gewoon vriendschap. Maartje en Aviva hebben allebei een dochter en dus spelen die regelmatig met elkaar. Zodoende kunnen Maartje en Aviva elkaar regelmatig zien, maar een relatie mag niet van het geloof van Aviva. Toch voelen ze meer dan een vriendschap voor elkaar. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het stel wordt hevig verliefd. Maar dan verdwijnt Aviva. Niemand weet waar ze gebleven is. Maartje en haar dochter beginnen een zoektocht. Maar dan wordt de moeder van Maartje ziek. Ze woont in Canada. Maartje gaat naar haar toe om haar te verzorgen. Is dit het einde van de zoektocht.
Een indrukwekkend en indringend verhaal tussen twee verschillende werelden. De personen zijn goed uitgewerkt. Ik vind wel dat de dochter van Maartje wel erg ongeloofwaardig slim en bij de hand is voor die leeftijd. Een heel internet af zoeken. Met plannen komen om Aviva te zoeken. Zo goed uitgewerkt, dat vind ik niet passen bij een leeftijd van zeven jaar. Maar ondanks dit min puntje is dit een prachtig boek wat van mij 4 sterren krijgt.
Auteur: Anneloes Tieleman
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: circa 272
Productomschrijving:
Dit boek heb ik als recensie exemplaar
mogen lezen van uitgeverij Doornwater. Heel hartelijk dank hier voor.
De cover:
Mooi, indrukwekkend. Ik krijg er een beetje kippenvel van.
Inhoud:
Mijn beleving van het verhaal.