Advertentie

Voor Kosmos Uitgevers mocht ik “The Having” lezen van Suh Yoon Lee & Jooyun Hong.
Het omslag deed me denken aan “Vind je Ikigai” van Héctor Garcia & Francesc Miralles, precies zo’n grote maan en een boomtak met bloemen.
Toen ik wat beter keek, zag ik dat er bij het omslag van “The Having “op de boomtak geen bloemen zitten, maar euro tekens.
Het boek onthult het geheim van rijk worden. Het is een leefstijl-gids, toegespitst op financiën. Het bevat een praktische methode om de persoonlijke geldstroom te activeren en is voor iedereen toepasbaar.

De opvattingen over geld die ik vanuit mijn opvoeding heb meegekregen, zijn niet erg optimistisch, bijvoorbeeld “wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”
En in de loop van de tijd heb ik dat aangenomen, met hier en daar wat lichte jaloezie naar mensen met een hoger inkomen of vermogende ouders.

Toen ik de flaptekst zag van “The Having” waarop staat dat iedereen moeiteloos rijk kan worden, werd ik nieuwsgierig. Het valt altijd te proberen!
Ik benaderde het dus met een glimlach en niet al te hoge verwachtingen.
Maar het boek opent met een persoonlijk verhaal wat me raakte.
De schrijfster vertelt over haar vader, die armoe heeft gekend, altijd hard heeft gewerkt en bang is gebleven om geld uit te geven. De angst voor verlies was groter dan het verlangen naar genieten en zo verdween ook de ruimte om prettig te leven en om goed voor zichzelf te zorgen. De angst voor hetzelfde lot dreef de schrijfster tot haar zoektocht naar rijkdom. En ik dook in het boek, want ik herkende helaas haar verhaal.

Het boek beschrijft een bepaalde mindset die nodig is en The Having heet.
De methode wordt stapsgewijs uitgelegd en is heel toegankelijk en toepasselijk voor iedereen.
Ik ben net ermee begonnen en ik vermoed dat het me meer brengt dan financiële rijkdom. Een van de technieken is het leven in het nu en het focussen op je gevoelens in plaats van op de rede. Dat zal me sowieso meer rust en geluk brengen, terwijl ik in afwachting ben van de geldstroom.
De gedachten en gevoelens die ik nu over geld en rijkdom heb, vind ik prettiger.
Blij en dankbaar zijn voor wat ik heb en kan aanschaffen, in plaats van bezig zijn met gebrek.

Er zijn veel ingewikkelde boeken geschreven over kwantummechanica en de wet vsn oorzaak en gevolg, maar in dit boek is het allemaal zo verbazingwekkend toegankelijk opgeschreven. En toch heel compleet.

Ik zou dit boek iedereen aanraden, naast de methode die erin staat, is het ook een mooi en interessant verhaal om te lezen.

Reacties op: The Having

3
The Having - Suh Yoon Lee Jooyun Hong
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker