Ridders en minstrelen

Tante Boekie 07 oktober 2020

Toen schrijver Patrick Leijte mij benaderde om zijn boek te lezen, was ik direct enthousiast. Want kijk eens naar dit boek,dit ziet er toch fantastisch uit! En toen ik las waar het over ging was ik direct verkocht. Ik wilde erg graag dit boek gaan lezen! De Middeleeuwen zijn nou niet echt een alledaags onderwerp waar ik vaak over lees en daar wilde ik graag meer van weten.
Het boek is opgedeeld in zeven vertelsels die in elkaar doorlopen.
Zodra je begint met lezen valt direct op dat Patrick een enorm mooie en beeldende schrijfstijl heeft. Het zorgt ervoor dat je de Middeleeuwse donjons en personages voor je ziet. Het voelt zelfs aan alsof je in de Middeleeuwen rondloopt.
De korte vertelsels hebben stuk voor stuk een mooie boodschap en dat maakt het dat je graag verder leest. Het is geen zware kost, al moest ik sommige woorden wel even opzoeken. Maar dat doet niet af aan de vertelsels. Zoals ik al zei is het echt prachtig geschreven,haast poëtisch te noemen. Het is net alsof een mistreel deze vertelsels je staat toe te zingen. Heel mooi!
Zelf vond ik het laatste verhaal het mooiste. Dit gaat over Isabel,een roversdochter,die heel graag zou willen kunnen lezen en schrijven,maar het mag niet van haar ouders. Het doorzettingsvermogen en de kracht die deze Isabel heeft,vind ik echt bewonderenswaardig.
Tot slot wil ik iedereen aanraden dit boek eens te lezen. Het past niet alleen uitstekend bij het thema van de kinderboekenweek,maar zorgt er ook voor dat je gaat nadenken over de kleine dingen in het leven.Over de dingen die echt belangrijk zijn. Ik vond het een heel waardevol boek en ik ben heel blij dat ik het mocht lezen Patrick. Heel erg bedankt!

Meer recensies van Tante Boekie