Het vreselijke neefje ,dat toch niet zo vreselijk is.
Mortina - Het verschrikkelijk neefje ,is het tweede boek uit de reeks van het schattige zombiemeisje Mortina. Dit boek had ik graag nog in de kinderboekenweek willen delen, omdat het zo leuk bij het thema paste, maar dat is helaas niet meer gelukt.
In dit boek komt Mortina's neefje Dilbert bij hun op bezoek. Hij praat een beetje gek en weet alles beter. Hij zegt dat haar Tante ter Ziele hem uitgenodigd heeft. Maar Mortina heeft helemaal geen zin in die gast. Maar als ze op zoek gaat naar haar tante,kan ze die nergens meer vinden....
Dit boek zit weer vol met humor. De grappige Mortina met haar droge uitspraken en de snobistische Dilbert die nog een beetje moet ontdooien, zijn samen een enorm leuk duo. Een duo, die naarmate de zoektocht in dit spannende avontuur vordert, een steeds leukere interactie met elkaar krijgt.
In dit verhaal moet er een mysterie opgelost worden. En dat mysterie wordt steeds verder opgebouwd. Met leuke plotwendingen, wat griezeligheid en wat spanning komt het tot een ontknoping waar Sherlock Holmes nog een puntje aan kan zuigen. Want als je dit boek gaat lezen ,verander je in een ware onderzoeker die alles tot het bot wilt uitzoeken en nergens voor terugdeinst.
Dit boek is een echte aanrader voor kinderen vanaf een jaar of zeven, die houden van een beetje griezelen en wat spanning en avontuur gemixt met wat humor. Maar ook voor volwassenen is dit een erg leuk boek. De liefhebbers van mooie kleurige illustraties, met een heerlijke spooky vibe, kunnen echt hun hart ophalen met Mortina. Want er is zo veel te bekijken en te ontdekken!
Echt heel leuk! Dikke aanrader!