Mortina, van eng zombiemeisje tot fijne vriendin.
Mortina is een zombiemeisje. Ze ziet er eng uit,maar is eigenlijk super schattig!
Dit boek, het eerste deel in de reeks, is eigenlijk een introductie. Je leert Mortina en haar familieleden kennen en waar ze woont.
Mortina is een beetje eenzaam en zou het allerliefste vrienden hebben. Maar omdat ze een zombiemeisje is, mag niemand haar zien van haar Tante Ter Ziele. Maar dan bedenkt Mortina een geweldig plan!
De cover van dit boek vind ik echt geweldig. Ik vind hem enorm uitnodigend. En door het interessante kleurgebruik, past het pefect bij de spooky sfeer die het boek uitdraagt. Het is een echt Halloween verhaal.
' Mortina, een verhaal om je dood te lachen ' is enorm leuk geschreven. Het is grappig, staat bol van avontuur en heeft alle ingrediënten om eens lekker te griezelen.
Er valt heel veel te zien op de gedetailleerde illustraties. Ook staan er telkens kleine omschrijvingen bij die je vertellen wat je ziet, wat het verhaal wat meer achtergrondinformatie en diepte geeft.
Mortina is eigenlijk een klein meisje zoals iedereen. Ze wil graag geaccepteerd worden om wie ze is. Wil heel graag vrienden maken en daar vooral veel plezier mee maken.
Echt een heel leuk boek om voor te lezen en ook om zelf te lezen.
Een echte aanrader voor kinderen vanaf 7 jaar.