Herfstig leesfeest

Tante Boekie Tante Boekie
21 mrt 2022

Zeven Zotgevallen - Voorleesverhaaltjes voor in de herfst is het laatste boekje uit de reeks heerlijke seizoensgebonden verhaaltjes.

Dit boekje gaat over de voor mij leukste tijd van het jaar : de herfst. Ik hou er zo van! En dit boekje met zijn zeven herkenbare, hartverwarmende, mooie, grappige en bijzondere verhaaltjes op rijm, past daar perfect bij.

Want als je die mooie cover al ziet, dan sta je gelijk met beide benen in de herfst en kom je meteen in de sfeer. De sfeer die verder loopt naar de verhaaltjes en doordrenkt zijn van spinnetjes, pompoenen, paddestoelen, vallende blaadjes, regen en wind en niet te vergeten nog een pietsie Halloween. Maar ook is er ruimte voor fantasie en avontuur en de melancholiek van de herfst. En dat mag er natuurlijk ook zijn.

De fijne korte zinnen die op rijm zijn, en daarbij de kleine korte alinea's zorgen dat dit boek makkelijk wegleest. De schrijfstijl van Bieke plus de leuke illustraties van Kim dragen bij aan dit leesplezier en maken dit boek tot een waar herfstleesfeest. Je ruikt bijna de herfst tijdens het lezen en hoort de blaadjes knisperen, het herfstzonnetje voel je op je bolletje en je krijgt zin om een lekker warm drankje te maken met je (spe)sjaal om je nek en je wilt in de plassen gaan stampen na het lezen van dit boek. Echt een heerlijk herfstig gevoel dus, wat dit boekje je geeft.

Het leukste verhaaltje vond ik zelf het laatste verhaal. Dat is een rap over de winterslaap en het verzamelen van voedsel. Die hoorde ik echt in mijn hoofd, zo leuk! Die lijkt me zelf ook het leukste om voor te lezen.

Dit boekje is een regelrechte aanrader. Leuk voor in de klas om rondom de hersft te gebruiken, maar ook heel leuk om thuis samen te lezen.

Dit boekje kan voorgelezen worden vanaf 6 jaar en kan zelf gelezen worden vanaf 9 jaar.

Meer recensies van Tante Boekie