Het magische meer.
Geloven in de kracht van verbeelding. Dat is waar dit verhaal om draait.
Het Magische Meer is het tweede jeugdboek van Rani de Vadder en ziet er echt fantastisch uit! De kleuren en de illustratie op de cover( die nog heel wat weg heeft van Rani zelf) vind ik echt zo mooi!
Het verhaal gaat over de tweeling Fie en Minne. Op een dag wordt Minne ineens erg ziek en komt ze in een coma terecht. Maar volgens Fie ligt ze echter in een diepe slaap, waar ze zonder de hulp van Fie niet meer uit zal komen. Samen met haar vriend Alex reist Fie in haar dromen naar de magische wereld Withaven, die door de tweelingzussen werd gemaakt.
Tijdens de reis krijgen de vrienden hulp van verschillende wezens, waardoor zowel Fie als Alex ervan overtuigd raken dat ze Minne echt kunnen redden. Maar als ze op het kwaad stuiten dat Minne in zijn greep houdt, lijkt een oplossing wel heel ver weg.
Dit is voor mij mijn eerste boek van Rani. En wat vond ik het leuk! Zo leuk geschreven en bedacht. Misschien niet heel origineel,maar geen dertien in een dozijn verhaal.
Het plot zit erg goed in elkaar en en danzij de vlotte pen van Rani loopt het als een trein. Maar ik had het dit keer niet in een uur uit. Ik wilde er echt van genieten. Want dit is echt een heerlijk jeugdboek.
Het verhaal is zit boordevol fantasie en magie, heksen en trollen en een geweldige droomwereld.
Ook is het spannend en avontuurlijk , en speelt heel mooi in op de band tussen tweelingen en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Het maakte het boek daarom niet alleen spannend en avontuurlijk, maar ook nog eens hartverwarmend.
De personages en de worldbuilding vond ik heel fijn uitgewerkt. De kinderen gaan leven voor je ogen en zodra ze Withaven binnen dromen ben je daar zelf ook.
Je voelt met ze mee, ruikt de dennenbomen in het bos, het tl-licht van het ziekenhuis prikt in je ogen en zit op het puntje van je stoel van spanning omdat je zo graag wilt dat het goed afloopt.
Of het goed afloopt kan ik helaas niet vertellen. Dat moet je zelf maar ontdekken. Een echte aanrader voor de dromers onder ons die houden van een tikkeltje magie, spanning en avontuur.