Rotskinderen

Tante Boekie Tante Boekie
29 mrt 2021

Na een akkefietje met meester Peter wordt Els verbannen naar De Normale School aan de rand van De Ruwe Zee. Els is er helemaal in haar sas. Ze sluit vriendschap met de altijd nieuwsgierige durfal Fien. Samen ontdekken ze een goed verborgen geheim. Wanneer Jean-Louis, de geliefde minister van koters en andere ambetante dingen, onverwacht ontslag neemt, worden Els en Fien meegesleurd in een doldwaas avontuur.

Dit avontuur begon erg mysterieus. Ik was erg benieuwd naar wat er verder zou gebeuren. Maar doordat er steeds van perspectief werd gewisseld van Ministers naar Els en weer terug, samen met enorme sprongen in de tijd die niet helemaal goed verklaard werden, vond ik het begin erg moeilijk te volgen. Ik raakte telkens een beetje de kluts kwijt. Er werd heel veel verteld over vanalles en nog wat in het begin en raakte zo een beetje de draad van het verhaal kwijt.
Na een paar hoofdstukken kwam het verhaal goed op gang, was het bij vlagen grappig en werd het nog best interessant.

De personages werden allemaal goed beschreven en gaan leven voor je ogen. Mede door de leuke illustraties. Die gaven het verhaal goed vorm en omlijstten het verhaal als een geheel.

Door het aankaarten van hokjesdenken , corruptie in de politiek die leven in een wereld van vooroordelen en de schone schijn van de samenleving maakt het een relevant en modern verhaal.

Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10. Zij zullen wellicht niet echt de dubbele lagen begrijpen, maar kunnen misschien wel herkenning vinden bij de kinderen in het boek. De meisjes in het verhaal ontdekken dat ze samen sterk staan en hun eigen ik kennen en daarop te vertrouwen.

Ondanks dat 'Rotskinderen' na een paar hoofdstukken goed op gang kwam, kwam ik er nooit echt lekker in. Het duurde echt een eeuwigheid voordat ik het uitgelezen had. Het pakte me gewoon niet. En dat vind ik echt oprecht jammer. Want dit verhaal heeft eigenlijk alle ingrediënten die een goed boek zou moeten hebben, maar het was het voor mij nèt niet.

Toch wil ik dit boek zeker niet afschrijven. Want ik denk dat dit boek door het juiste publiek echt wel gewaardeerd kan worden.

Meer recensies van Tante Boekie