De cinnamon spice herberg

marissaleest 08 november 2025
De cover sprak me eigenlijk meteen aan. Herfst is een van mijn favoriete seizoenen - cozy, warm, kaneel, vallende bladeren - dus dit boek leek me helemaal mijn ding. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van romanceboeken met spice, en ik had eerlijk gezegd over het hoofd gezien dat dit verhaal dat element zou bevatten. Soms vond ik het een beetje te veel van hetzelfde, maar de spicy momenten waren gelukkig goed gedoseerd: genoeg om het verhaal extra spanning te geven, zonder dat het te veel overschaduwde.

Het verhaal volgt Madison, een vurige, koffieverslaafde foodwriter uit New York. Wanneer ze een anonieme brief ontvangt dat de herberg van haar familie in de problemen zit, besluit ze terug te keren naar Maple Falls - iets wat ze al jaren probeert te vermijden, omdat haar ex, Zach, daar nog steeds woont. Hij blijkt nu net degene te zijn die helpt met de renovatie van de Cinnamon Spice Inn. De twee moeten noodgedwongen samenwerken aan de grote heropening tijdens Halloween - en de vonken vliegen er letterlijk vanaf. Maar durven ze echt opnieuw te beginnen, of herhalen ze oude fouten?

De herfstsfeer was absoluut het hoogtepunt van dit boek. De beschrijvingen van het stadje, de decoraties en alle herfstactiviteiten waren zó cozy en uitnodigend dat ik het gevoel had dat ik zelf in Maple Falls rondliep. De schrijfstijl is vlot en sfeervol, en de setting straalt warmte, gezelligheid en dat ultieme herfstgevoel uit.

Helaas werkte de romantiek voor mij niet helemaal. De dynamiek tussen Madison en Zach voelde eerder frustrerend dan meeslepend. Er was wel degelijk chemie tussen die twee, maar ik begon me vooral te ergeren aan hun manier van communiceren. Hun miscommunicatie - die eigenlijk de kern vormt van hun verleden - bleef zich maar herhalen, waardoor hun relatie voor mij niet echt groeide.

Wat ik dan weer erg waardeerde, was het gevoel van comfort dat door het hele boek heen zit. Het las als een warme mok koffie op een regenachtige dag - zo’n verhaal dat je even laat wegdromen. Ondanks mijn frustraties bleef de sfeer zó cozy dat ik het boek graag uitlas. De Cinnamon Spice Herberg ademt herfst: de geur van kaneel, vallende bladeren, warme lattes en knisperend haardvuur springen van de pagina. Het deed me zelfs een beetje denken aan Gilmore Girls, met zijn kleine-stad-gevoel en charmante bijpersonages.

Kortom: De Cinnamon Spice Herberg is een sfeervol, warm en gezellig herfstverhaal met heerlijke cozy vibes, maar de romantische verhaallijn wist me helaas niet helemaal te overtuigen.

Dank aan Zomer & Keuning voor die recensie-exemplaar!

Meer recensies van marissaleest