Leuke plottwists, niet mega spannend

Marjolein 13 mei 2025
3,5

Als fan van de reeks keek ik er al een tijdje naar uit om weer een nieuw deel te gaan lezen. Deel acht alweer: kom maar op! Het was voor mij al even geleden dat ik deel 7 gelezen had, dus een mooie kans om te ontdekken hoeveel voorkennis je nodig hebt voor de boeken van Kovach en of ik die dan nog heb haha?

Conclusie: voorkennis is niet noodzakelijk. Kovach geeft genoeg informatie om mee te kunnen en ook als standalone leest deze thriller prima weg. Gelukkig had ik bij de teruggrijpingen die ze deed naar eerdere boeken wel oja-momenten. De informatie die nu gegeven is genoeg om als je ooit de eerdere boeken gelezen hebt de laadjes te zien opengaan.

Het was heel lekker om weer verder te kunnen lezen! Ook dit deel heeft de bekende vlotte schrijfstijl van Kovach die maakt dat je door het boek vliegt. De korte hoofdstukken maken dat je heel makkelijk denkt: "ah nog eentje dan". Toch vond ik dit boek niet zo spannend als de vorige delen.

Het is een prima thriller, maar ik heb tot op echt de ontknoping na niet op het puntje van mijn stoel gezeten. Er zijn absoluut billenknijpendere boeken bij in de serie. Dat daargelaten zaten er wel een paar leuke plottwists in die ik niet voorspeld had. Meermaals dacht ik: ja hoor, ben ik er weer ingetuind. Altijd leuk als een thriller dat voor elkaar krijgt!

Al met al een prima, lekker lezend deel, maar niet zo beklijvend als sommige eerdere delen. Op naar deel 9!

Meer recensies van Marjolein