Een warme, humorvolle kerstroman vol herkenbare personages, subtiele emoties en de magie van tweede kansen — perfect voor wie houdt van romantiek met een vleugje diepgang.

Marlenybooks 06 oktober 2025
Boekrecensie: Film me voor kerst
Auteur: Robin Hart
Beoordeling: 3.5 sterren
Waarom deze score: Een heerlijk feelgood-boek met humor, warme kerstsferen en herkenbare personages. Het derde boek van Robin Hart verrast door terugkerende karakters en mooie emotionele momenten.

Samenvatting:
Reporter Mia krijgt de kans om een kerstproject te realiseren voor Channel 4 Buzz, maar tot haar schrik moet het al dit seizoen klaar zijn. Jack, de consultant die hun zender komt doorlichten en tevens de beste vriend van Mia’s broer, staat haar daarbij in de weg. Terwijl ze elkaar beter leren kennen, groeit een onverwachte connectie. Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Engeland en richt zich op de uitdagingen van werkrelaties, familiebanden en persoonlijke groei.

Schrijfstijl:
Robin Hart schrijft toegankelijk, beeldend en humorvol. Het gebruik van korte hoofdstukken, afgewisseld met e-mailfragmenten, maakt het boek vlot leesbaar. De illustraties aan het begin van elk hoofdstuk zijn een mooie toevoeging, waardoor je meteen weet vanuit wiens perspectief je leest.

Verhaallijn:
Het verhaal is goed opgebouwd en houdt je geboeid. De humor en de kerstsetting zorgen voor een warme, gezellige sfeer. Het terugkomen van personages uit de eerdere boeken is een leuk extraatje voor terugkerende lezers, zonder dat dit noodzakelijk is om het verhaal te begrijpen.

Karakterontwikkeling:
Zowel Mia als Jack groeien op een natuurlijke manier door het boek heen. Je voelt hun ontwikkeling en de manier waarop ze elkaar beter leren kennen. De relaties met familieleden, vooral de dynamiek met Mia’s vader en broer, zijn herkenbaar en realistisch neergezet.

Thema’s en boodschap:
Het boek behandelt liefde, familie, werkrelaties en persoonlijke groei. Ondanks dat er soms zwaardere thema’s subtiel aanwezig zijn, blijft de toon luchtig en feelgood, passend bij een kerstroman.

Emotionele impact:
Het boek roept warmte, plezier en herkenning op. De kerstherinneringen en verhalen van de kandidaten zijn onderroerend en zorgen voor een extra emotionele laag.

Sterke punten:
• Humoristische en vlotte schrijfstijl
• Korte, toegankelijke hoofdstukken met e-mailfragmenten
• Terugkerende personages uit eerdere boeken voor een herkenningseffect
• Realistische en herkenbare familie- en werkrelaties
• Mooie emotionele momenten rondom kerstherinneringen

Conclusie:
Film me voor kerst is een charmante, feelgood kerstroman die zowel nieuwkomers als fans van de eerdere boeken zal aanspreken. Het verhaal is vlot en plezierig om te lezen, met een mooie balans tussen humor en emotie. Zeker een aanrader voor volwassen lezers die houden van romantiek met een kerstsetting.

Leeservaring:
Wat mij het meest bijblijft is de combinatie van humor, warme kerstsferen en herkenbare karakters. Robin Hart weet zelfs in haar derde boek een vertrouwd gevoel te creëren, terwijl er nieuwe emoties en relaties tot bloei komen.

Ik heb dit boek als recensie-exemplaar gelezen, dit is mijn persoonlijk mening

Meer recensies van Marlenybooks

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.