Belangrijke gesprekken
In dit boek komen 50 min of meer bekende Nederlanders aan het woord over een keerpunt in hun leven. Annemiek Leclaire interviewde hen over Het gesprek van hun leven. Soms kom je in een gesprek met iemand op briljante ideeën of andere gedachten, bekijk je het es van een andere kant. Soms blijken er meer mogelijkheden te zijn dan je dacht.
Er komen voor mij bekende en onbekende namen voorbij. Ik vond het bv leuk om te lezen hoe Paul Witteman destijds bij de tv terechtkwam. Over zijn onzekerheid daarover. Ook het interview met Dilan Yesilgoz-Zegerius vond ik mooi al was ik het niet eens met de zin "zolang je in de strijdmodus staat, ben je vrij" In mijn ogen ben je dan juist niet vrij.
Leclaire zette me trouwens meteen aan het denken over mijn eigen 'karavaan' Koester ik de mensen wel voldoende, degenen die mij door het leven trekken.. En wie, hoeveel of beter, hoe weinig.. Op wie kan ik rekenen als de nood aan de man komt.
'Karavaan' is een begrip van eenzaamheidsonderzoeker Jenny Gierveld.
Na elk interview staat een korte beschrijving van de persoon.
Het verhaal van Arnon Grunberg is heel heftig. "Op het eerste oog hebben wij een vreedzame samenleving, maar daarachter sluimert altijd de mogelijkheid tot geweld"
Tuinarchitect Piet Oudolf heeft mijn interesse gewekt. Ik ga op zoek naar zijn tuinideeën. "Door naar tuinen te kijken zie je ook dat het leven aan je voorbijtrekt; van geboorte tot dood en alles wat ermee samenhangt." "Het zijn soms maar korte gesprekken die een wending aan je leven geven"
Veel gesprekken gaan over succes in werk, loopbaan, veel geld verdienen. Dat spreekt mij minder aan. De persoonlijke verhalen raakten mij meer.. En verhalen over lef hebben, de moed om dingen anders te doen dan verwacht wordt. Zelf nadenken. En soms heb je dan even een zetje nodig.. Een gesprek met iemand, die soms veel gevolgen heeft.
'Karavaan' is een begrip van eenzaamheidsonderzoeker Jenny Gierveld.
Na elk interview staat een korte beschrijving van de persoon.