Advertentie

Dit is wel zo'n boek, als je er eenmaal aan begint wil je door. Uitgekomen in 2015 en gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt.
--Alleenstaande moeder op zoek naar liefde (en rijkdom) trekt in bij lelijke (in alle opzichten), stinkend rijke veel oudere vent die houdt van jong - heel jong! Puck is 5, het verhaal wordt vanuit haar verteld, wat in het begin soms raar overkomt. Het taalgebruik/de beleefwereld past niet bij een 5 jarige. Moeder kijkt nauwelijks naar Puck om, ze baadt nu in weelde en geniet daar met volle teugen van.. Puck baadt ook maar wél met het Zwijn die ze papa moet noemen(dit verhaal speelt zich af in Zwijndrecht) ongestraft kan hij jarenlang zijn gruwelijke gang gaan. Terwijl Puck steeds eenzamer, magerder en ongelukkiger wordt. Moeder krijgt ook geen liefde trouwens en dat breekt haar op.. geld (alleen) maakt toch niet gelukkig?
Een huisarts, een lieve schoolmeester, ze pakken niet door..dat is wel triest. Het hele verhaal is triest ondanks de lichtvoetige stijl en humor.
Ook als uiteindelijk alles aan het licht komt wordt Puck in de steek gelaten. Ze houdt zich staande, is moeder voor haar moeder en uiteindelijk, lezen we op de achterflap goed terechtgekomen.
Dat zal niet voor iedereen gelden met zo'n achtergrond. Helaas komen dit soort praktijken veel voor. Houdt uw ogen open! En help. Ook de moeder had hulp nodig!

Reacties op: Overleven

1287
Lieveling - Kim van Kooten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners