Advertentie
    Merel Kuitert Hebban Recensent

Maren Stoffels schreef eerder de twee YA-thrillers Escape Room en Fright Night en na dit succes komt zij met haar derde: Room Service.
Room Service vertelt het verhaal van de vier vrienden Fender, Lucas, Kate en Linne, die de verjaardag van Kate gaan vieren in een luxe vijfsterrenhotel. De avond loopt echter niet helemaal als verwacht wanneer er Room Service aanklopt met mysterieuze brieven over de gebeurtenis van een jaar eerder. Wie zit erachter, en zijn ze wel veilig?

Evenals bij haar eerdere YA-thrillers wordt Room Service vanuit meerdere perspectieven vertelt: Fender, de stoere jongen die nog steeds nadenkt over zijn schuld, Linne, een meisje dat nieuw is in de groep en die erachter probeert te komen waarom Fender een hekel aan haar heeft, en de mysterieuze brievenschrijver.
De wisseling van perspectieven maakt het boek dynamisch en zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft. Het perspectief van de brievenschrijver zorgt ernaast voor de nodige spanning.

De opbouw van het verhaal is passend en origineel. Deze is namelijk opgebouwd betreffende de verschillende delen van een hotel, zoals de lobby en de VIP. Dit geeft tevens de sfeer aan: Hoe verder je komt in het hotel en daarmee het verhaal, hoe spannender deze wordt. Ook de personages zijn interessant genoeg en hebben elk hun eigen achtergrond, waardoor je later in het verhaal steeds meer eindjes aan elkaar kan knopen. Het verhaal eindigt dan ook met begrip, opluchting, maar ook met verwarring en een enorme plotwending. Dit laatste kan worden gezien als een geweldig kenmerk van de YA-thrillers van Maren Stoffels.

Waar Room Service wellicht niet het boek is waar je eindeloos van wakker ligt en de lamp aan wil laten 's nachts, is het zeker een spannende YA-thriller met een sterk plot en goed uitgewerkte personages. De opbouw van Room Service en de verschillende vertelperspectieven geven het boek daarnaast nog nét dat beetje extra originaliteit dat Maren Stoffels eigen heeft gemaakt. Wederom een zeer geslaagd staaltje schrijfwerk.

Reacties op: Liefde, schuld en een hoop spanning

32
Room Service - Maren Stoffels
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker