Advertentie

Het verhaal gaat over Fenne, een jong meisje die op 12 jarige leeftijd haar moeder verloor en het huishouden op haar schouders nam.
Een zware taak…maar als haar vader weer trouwt, trekt zij de stoute schoenen aan en gaat op weg naar de boerderij om werk te vragen als dienstbode bij de twee broers Doede en Sikko. De rijkste boeren van het dorp!
Ook de vader van deze twee broers woont daar en hij is een brompot. De mannen weten dat er over hun geroddeld wordt in het dorp en menigeen vraagt zich af of het waar is dat er een jongen woont, wat de zoon van Doede zou zijn.
Die jongen zou een geestelijke achterstand hebben en mag nooit naar buiten, naar men zegt. Eigenlijk wordt hij min of meer verborgen gehouden voor de buitenwereld. Zijn deze geruchten waar ?

Fenne heeft een drukke baan bij die mannen en als zij verliefd wordt op Doede, gebeurt er iets ergs met Sikko… In het tweede deel “Wie liefde zaait” gebeuren er verdrietige dingen die het hele gezin raken. Dit is een echte Henny Thijssing- de Boer trilogie en voor de liefhebbers een aanrader!

Reacties op: Trilogie Fenne

3
Fenne trilogie - Henny Thijssing-Boer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners